EURO 2020

Alaba vs Lewandowski - akár egy baráti döntetlen is lehet a vége

megosztom

A fogadóirodák nemigen találtak fogást az osztrák-lengyel párharcon, amelyen rizikós ötlettel szállunk harcba.

fotó: Twitter

Az Eb-selejtezők G-csoportjában a kijutás két legnagyobb esélyese, azaz Ausztria és Lengyelország néz farkasszemet a nyitómeccsen. Az oddsok alapján teljesen háromesélyes a találkozó, bár sógoraink szorzója kisebb lejtmenetnek indult.

1x2     
Ausztria Döntetlen Lengyelország
2.40 3.30 3.30

A Robert Lewandowski fémjelezte lengyel válogatott meglehetősen csalódást keltő időszakon van túl. Ugyan a világbajnokságra való kijutást sikerült összehozniuk, de a szereplésükben nem sok pozitívumot lehetett felfedezni. A kvartettjükből utolsóként távoztak, ahogyan az azt követő Nemzetek Ligája-kiírásban is az utolsó helyen végeztek Olaszország és Portugália mögött. 

A Sasok a világbajnokság óta egy meccset sem tudtak megnyerni - három döntetlen és három vereség a mérleg, ráadásul ezalatt csak öt gólt szereztek!

Sokan a Bayern gólvágóját hibáztatják ezekért a kudarcokért, hiszen Lewának nem sikerül a klubban mutatott formáját átemelni a válogatott összecsapásokra és csak elvétve tud betalálni az ellenfeleknek.

Lengyelország#pol-poland#5

A felállások tekintetében a vendégek mestere, Jerzy Brzeczek van kényelmesebb helyzetben, hiszen minden kulcsjátékosa hadra készen várja az estét. Franco Foda ellenben olyan fontos Bundesliga-ászokat kénytelen mellőzni, mint Burgstaller, Wolf és Gregoritsch. Ékként Arnautovic játékára számíthatunk, annak ellenére is, hogy a West Hamben az utóbbi időben mellőzik szolgálatait.

forrás: Whoscored

Tudtad? A FIFA-világranglistán Ausztria a 23. helyen áll, Lengyelország pedig a 20. pozíciót foglalja el.

Az osztrákok lehet, hogy nem a leggólerősebb csapat, de a Nemzetek Ligájában mutatott teljesítményre így is nagyon büszkék lehetnek, hiszen csak egy vereséget jegyeztek a sorozat alatt. Otthon amúgy is különösen erősek és komolyabb játékerővel bíró csapatokat is sikerült már feltartóztatniuk. Az utóbbi tizenkét meccsükből kilencet megnyertek, köztük olyan skalpokat jegyezve, mint Németország vagy Uruguay. 

Alabáék tehát lélektanilag jobb passzban várják a meccset, de aligha valószínű, hogy nekiugranának a csoport legesélyesebb csapatának. A döntetlen tökéletes eredmény lenne mindkét félnek és szinte az is garantált, hogy nem fog gólzáport látni a bécsi publikum.

 

  • Tipp - Döntetlen @3.30    

 

[2942116] 2019-03-21 20:45:00 Ausztria - Lengyelországx;
megosztom