Magyar foci

Szoboszlai a világ legnagyobb tehetségei között

A goal.com szerdán tette közzé híressé vált 'NextGen' top50-es listáját, amelyen a világ legnagyobb futballtehetségeit szedték rangsorba. A magyar válogatott fiatal titánja is a legjobbak között.

Újabb (rész)sikert ért el a magyar futball jelenének kétségtelenül legnagyobb ígérete, Szoboszlai Dominik. A goal.com minden évben kiadja a legjobb 20 év alatti játékosainak a listáját, a 2019-es kiadásban pedig a magyar középpályás is rajta van - méghozzá előkelő helyen.

A 18 éves támadó középpályás eseménydús napokon van túl, hiszen múlt héten gólpasszal mutatkozott be az Európa Ligában a Napoli ellen, majd rá nem sokkal az osztrák bajnokság fordulójában saját maga vállalta a befejező szerepkört.

A Marco Rossi által a szlovákok elleni meccs keretébe is meghívót kapó Szoboszlait a világ legnagyobb futballszaklapja a legnagyobb tehetségek közé is beválasztotta.

 

Szoboszlai a goal.com 50-es listájának 21. helyét érdemelte ki a laptól.

A portál szerkesztői a magyar fiú kapcsán kiemelték, hogy a világhírű salzburgi akadémián nevelkedők közül ő az első a 2000 után született játékosok közül, aki már bemutatkozhatott a Salzburg felnőtt csapatában, továbbá a magyar futball legnagyobb ígéretének titulálják.

Szoboszlai Dominik piaci értékét a Transfermarkt 2 millió euróra taksálja, de a közelmúltban szárnya kaptak olyan pletykák is, hogy európai topklubok ennek az összegnek a többszörösét is hajlandóak lennének kifizetni érte. Mindenesetre a Salzburg nemrég 2022-ig meghosszabbította a játékos szerződését.

Szoboszlai csütörtökön akár a magyar válogatottban is debütálhat, Marco Rossi szövetségi kapitány ugyanis nagyon pozitívan nyilatkozott a játékosról.

A toplista élén egyébként 4 olyan fiatalt találatunk, akik már most is sztárnak számítanak: 4. Phil Foden (Man. City), 3. Callum Huddson - Odoi (Chelsea), 3. Vinícius Jr. (Real Madrid) és 1. Jadon Sancho (Dortmund).

[2942197] 2019-03-21 20:45:00 Szlovákia - Magyarországx;