Felkészülés

Egyelőre nem merjük nyeretni a Nationalelfet

  • gb1
megosztom

A Löw által felforgatott német válogatott szerbek elleni meccsén inkább a gólváltásban látunk értéket.

Rüdiger, Kroos és Reus is a keretben van. fotó: Twitter

A pár évvel korábban még verhetetlennek hitt Németország az Eb-selejtezők előtti utolsó felkészülési meccsét Szerbia ellen játssza a Volkswagen Arenában, Wolfsburgban. 

1x2     
Németország Döntetlen Szerbia
1.40 4.50 8.00

Rendkívül nehéz időszakon van túl a 2014-es világbajnok, hiszen a '18-as oroszországi vb-fiaskót ugyan lehet, hogy már kezdik megemészteni rajongóik, de azóta is nagyon döcögősen fut a szekér. Az utóbbi hat meccsükből ugyanis csak kettőt tudtak megnyerni és a Nemzetek Ligája csoportjukból is kiestek a trióban utolsóként végezve.

Németország#ger-germany#10

A szövetség mindezek ellenére - sokak meglepetésére - kitartott Joachim Löw mellett, aki ellenben több egykori kulcsjátékosát méltatlan módon kivágta a csapatból. Olyan neveket kaszált el a taktikus, mint a komoly tapasztalattal rendelkező Hummels, Müller és Boateng. A Bayernből Neuert ugyan egyelőre megtartotta, bár nem kizárt, hogy a jobb formában lévő Ter Stegent kezdeti majd.

Neuer az egyetlen 30 év fölötti játékos a keretben - 15/20 mezőnyjátékos 25 éves vagy az alatti és hárman első válogatott találkozójukra készülnek. (Klostermann, Eggelstein és a herthás védő, Stark)

Löw persze már korábban kijelentette, hogy "2019 az újrakezdés éve lesz a német válogatott számára" és ebben a DFB elnöke is melléállt.

Üdvözlöm Löw átalakítást elősegítő döntését. A 2020-as Európa-bajnoki selejtezők kezdete kiváló alkalom a keret személyi összetételének megváltoztatására.

- nyilatkozta Reinhard Grinkel DFB-vezér.

A futballvilágban megoszlanak a vélemények a die Mannschaft körül zajló eseményekről és sokak szerint inkább Löw az oka a kudarcoknak, aki 2014 után nem tudott megújulni. Ami biztos, hogy tömve vannak világszínvonalú tehetségekkel, akiket megfelelően összerakva és jó taktikával pályára küldve bárki ellen győzedelmeskedni lehet.

[2952791] 2019-03-20 20:45:00 Németország - Szerbiax

Szerbia lényegesen kellemesebb időszakon van túl, hiszen nemzetek Ligája-csoportjuk élén tudtak végezni. Persze a harmadik divízióban lényegesen gyengébbek az ellenfelek, de a négy győzelem + két döntetlen mindenképp szép teljesítmény. A csapatban a támadószekció a kiemelkedő, ahol olyan sztárok sorakoznak, mint Tadic, Milinkovic-Savic vagy a világsztárrá érő Frankfurt-támadó, Luka Jovic. 

Tudtad? A 2010-es vb csoportkörében a szerbek 1-0-ra verték a németeket. A találkozón a tavaly Vidiből visszavonult Lazovic is beállt, méghozzá a gólszerző Jovanovic helyére. Szerbia ettől függetlenül kiesett, Kloséék pedig csoportelsőként léptek tovább.

A győzelem is fontos lehet a németeknek, de nem hinnénk, hogy ezen a meccsen ez lesz az elsődleges cél. Mindennél fontosabb, hogy akár újabb kísérletezések árán rátaláljanak a megfelelő összeállításra, mivel az első tétmeccs itt van a nyakukon, hiszen vasárnap az első Eb-selejtezőn Hollandia ellen kell majd helytállniuk. Figyelembe véve továbbá, hogy Löw fiai az utóbbi 12/14 meccsükön nem úszták meg kapott gól nélkül, a mindkét csapat lő gólt opció okosabb döntés lehet, mint a hazaiak nyeretése.

 

[2952791] 2019-03-20 20:45:00 Németország - Szerbiax;
megosztom