Forma-1

Hamilton és Vettel mellett Bottasszal is számolni kell?

megosztom

A fogadóirodák szerint igen, ugyanis az oddsok alapján most már a finn pilóta a harmadik legesélyesebb a vb-címre.

Valtteri Bottas győzelmével ért véget a Forma-1-es szezon első futama, az Ausztrál Nagydíj. A finn pilóta gyakorlatilag tökéletes hétvégén van túl. A jól sikerült időmérő után a versenyen lerajtolta csapattársát, Lewis Hamiltont és utána olyan szinten uralta a futamot, hogy a végén még a leggyorsabb körért járó 1 pontra is kényelmesen rá tudott menni. 

Bottas mellett Hamilton és Verstappen állhatott még fel a melbourne-i pódiumra. - Fotó: F1

Hamilton egy pillanatig sem volt versenyben a győzelemért, mint utólag kiderült, a lassúságát a bal hátsó kerék előtt eltört padlólemez okozta. Ez persze semmit nem von le Bottas érdemeiből, aki nagyszerűen rajtolt és utána sem hibázott. Nagyon kellett már ez a finnek, hiszen tavaly hétszer is második volt, a pódium legfelső fokára viszont egyszer sem állhatott fel. 

Természetesen a fogadóirodák is reagáltak Bottas 26 pontos kezdésére és alaposan megvágták a szorzóját. 

Amíg a szezonnyitó előtt 34.00-es oddsot is kínáltak a   -nél az északi pilóta vb-címére, addig most a győzelme után mindössze 7.00-es oddson fogadható.

Adódik a kérdés, hogy egyszeri csodát láthattunk Bottasnál, vagy ilyen tökéletes versenyzésre számíthatunk tőle az egész szezonban. Erre majd a jövőben kapunk választ, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a szerződése a Mercedesnél a szezon végén lejár, tehát egy extra motivált Bottas ül be minden versenyhétvégén az ezüstnyílba. 

A bet365 kidobta már a következő futam, a Bahrein Nagydíj szorzóit is, és bizony Hamiltont nem Sebastian  Vettel, hanem Bottas követi. Ez mondjuk a finn erős kezdése mellett a Ferrari gyenge rajtjának is köszönhető...

Szerinted képes lesz Bottas hosszútávon felvenni a versenyt Hamiltonnal?
megosztom