NB II

Már csak 1.85-ön áll a négyszeres szorzó, de még mindig nyerőnek tűnik

  • mr.blonde

Gyanúsan kezd visszaesni a Gyirmót formája, a Zalaegerszeg egyre közelebb a bajnoki címhez. A Vasas 9 fordulóval a vége előtt 10 ponton belülre zárkózott a feljutó helyhez.

Óriási pofonba szaladt bele az NB II hétvégi fordulójában a Gyirmót, amely hazai környezetben 5-1-es zakót kapott a vendég Budaörstől. A kisalföldi alakulat zsinórban második vereségét könyvelte el, aminek leginkább Zalaegerszegen örültek, mivel a Zete ezalatt két győzelmet gyűjtött be és immáron négy ponttal vezeti a bajnokságot.

A zalaiak jó úton robognak a feljutás felé, amihez az első két hely valamelyikén kellene végezniük, ám mivel megvan a pontelőny és az NB I-es tagság iránti akarat is, nem lenne meglepetés, ha jövőre újra Zete-Fradi meccset rendeznének.

November végén értekeztünk legutóbb a Zalaegerszeg helyzetéről, akkori cikkünkben közel négyszeres szorzón ajánlottuk figyelmetekbe a kék-fehérek bajnoki címét. Ez a szorzó mostanra nagyot esett, a hétvégi események után a magyar bukik 1.85-re vágták meg a ZTE aranyérmének szorzóját, ami nyilván szerényebb értéket képvisel, de továbbra is nyertes fogadásnak tűnik.

A bukik erőrangsorának 2-3. helyén a Gyirmót-Kaposvár duót találjuk, mindkét csapat bajnoki címe 3.50-es oddsot fizet jelenleg. A Gyirmót kapcsán sok pletyka kering arról, hogy a feljutás nem létszükség a klubnak, míg a Kaposvár anyagi helyzete egyelőre még nem olyan stabil, mint mikor legutóbb az élvonalban vitézkedett.  A tavaszi forma alapján a Rákócziban van több akarat, így meglehet, hogy Nyugat-Magyarország jövőre újabb két klubbal képviselteti magát az NB I-ben.

Érdekesség, hogy a szezon előtt favoritnak gondolt együttesek továbbra sem tudnak felzárkózni az élmezőnyhöz.

A Vasasnak nagyon fájhat a tavaszi idény elején beesett két zakó, az angyalföldiek jelenleg 10 pontra vannak a feljutást érő 2. helytől, ennek a hátránynak a ledolgozására pedig már csak 9 forduló maradt.

Ez viszont egyáltalán nem megoldhatatlan feladat. A következő két körben két hozható meccs következik (Vác, Dorog), majd jönnek a Soroksár és a Gyirmót elleni rangadók. Ha ezekből a meccsekből a Vasas mondjuk 10-12 ponttal tudna kiszállni, akkor a hajrában Szanyó Károly csapata még akár bele is szólhat a fontos dolgokba.  Az angyalföldiek előtt a tabellán a Békéscsaba és a Soroksár áll még, de egyik csapatnál sem volt cél a feljutás. A békésiek anyagi helyzete nem bírná el az első osztály jelentette terhelést, míg a Sori a Fradi fiókcsapataként nem fog feljutni.

A Győr idei szezonja mehet a kukába, az ETO továbbra is a 11. helyen szerénykedik, a Nyíregyháza a 9., a Balmazújváros pedig a kiesés elkerülésért harcol.

 

Ki nyeri az NB II-t?
ZTE 1.85
Gyirmót 3.50
Kaposvár 3.50
Vasas 30.00

 

Mit gondoltok, melyik csapatra érdemes most fogadni?

 

 

268980