NBA

Háromszoros pénzt kaszálhatunk egy helyes főcsoportgyőztes-tippel

megosztom

Közeledik az alapszakasz vége, de vajon melyik csapatba érdemes fektetni? Keleten még hármon áll a vásár.

Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában vészesen közelít a sokak által epekedve várt rájátszás, amely április 13.-án veszi majd kezdetét. Ennek apropóján vessünk hát egy pillantást az idén hihetetlenül szoros és kiegyensúlyozott keleti-főcsoportra. 

Az első helyen hosszú idő óta az MVP-cím várományos Giannis Antetokounmpót soraiban tudó Milwaukee Bucks tanyázik, amely az összes csapatot figyelembe véve először érte el az 50 győzelmet a szezonban. A legfrissebb erősorrendben ugyan az ismét ellenállhatatlanul menetelő Warriors letaszította őket az élről, de ebben a viszonylatban sem nagyon lehet  kiszorítani őket a top háromból. Malcolm Brogdon kidőlése (6-8 hét) persze kisebb érvágás lehet, de szerencséjükre idén elég hosszú a pad, hogy pótolják a pompás szezont futó játékost.

Legutóbbi meccsükön a szintén főcsoport-győztes címre pályázó 76ersszel meccseltek és jól mutatja a versenyfutás szorosságát, hogy a karriercsúcsot jelentő 52 pontig jutó Görög Szörny parádézása is kevésnek bizonyult Embiidék ellen. Mindenesetre ez a két óriás még hatalmas párharcokat fog megvívni és akár korszakos rivalizálás is lehet összecsapásaikból.

A jelenleg harmadik helyen tanyázó Philly-nek hihetetlenül jót tett a sokoldalú centerük felépülése, hiszen azóta négy meccset nyertek zsinórban. Embiid ebben a periódusban 27.8 pontot, 15.8 lepattanót, 3.5 asszisztot, 2.3 blokkot és 1.8 labdaszerzést átlagolt és ha nem szól közbe újabb sérülés, nagyon sokáig vezetheti csapatát. Nem véletlen, hogy a főcsoport-győztes oddsuk is meg megközelítette a Milwaukee-ét, ráadásul szerintünk inkább a rájátszásban kapcsolnak maximális fokozatra.

A legszorosabban mégsem nem a 76ers, hanem a Raptors ragad a Bucks-ra, amely szó szerint ott liheg közvetlenül a nyakukban az oddsok alapján. Kawhiék  mondjuk meglepően pocsék hetet zártak, de ezt nagyrészt irányítójuk, Kyle Lowry hétfői kiesésének köszönhették, aki kisebb sérülést szenvedett, plusz Ibaka sem játszhatott a sereghajtó ellen elbukott találkozójukon.

Az esélyesek közül nem lehet még teljesen kizárni a Boston Celtics-et sem, de úgy gondoljuk, hogy a rendkívül szorosnak ígérkező harcból idén a Bucks kerülhet ki győztesen. Összességében stabilabban teljesítenek, mint riválisaik, így ezen a szorzón megérhet egy próbát a nyeretésük.

 

Szerinted ki nyeri a keleti főcsoportot?

 

 

 

 

bet365
megosztom