Női kézilabda

Ekkora téttel még egyik Fradi-Győr sem bírt az idén

megosztom

Negyedjére feszülnek egymásnak a felek az idei szezonban, a tét ezúttal a Magyar Kupa trófeája.

Ekkora téttel még egyik Fradi-Győr sem bírt az idén. - Fotó: Facebook

Az NB I-ben január második napján a Győr 39-33-ra verte a Ferencvárost, majd a Bajnokok Ligájában február és március 2-án oda-vissza, egyaránt 32-32-re végeztek a felek. Noha azok a meccsek is tétmérkőzések voltak, akkora téttel egyik találkozó sem bírt, mint a vasárnapi, hiszen a csapatok ezúttal a Magyar Kupa trófeájáért lépnek pályára.

1x2    
FTC Döntetlen Győr
3.50 11.00 1.37

A szombati elődöntőben mindkét együttes magabiztosan nyert, a fővárosiak hét góllal múlták felül a Dunaújvárost, míg a kisalföldiek az Érdet győzték le 13 találattal. Igaz, ezen eredmények nem voltak meglepők, hiszen a felek formájára nem lehet panasz manapság. Az ETO ugyanis a fentebb említett két remit leszámítva valamennyi (!) találkozóját megnyerte, vagyis még veretlen (!) a szezonban, míg az FTC a januári vereséget követően csak a győrieket (!) nem tudta legyőzni tétmérkőzésen.

Mindezeknek köszönhetően igen kiélezett, igazi kézilabda-csemege vár ránk, amelyet a Ferencváros csapatkapitánya is megerősített:

"Nagyon nagy lehetőséget látunk a fináléban, ezen a meccsen bármi megtörténhet. Mindent megteszünk, hiszen nekünk nincs veszítenivalónk. A legutóbbi két egymás elleni meccsekből bőven meríthetünk erőt, és miért ne gondolhatnánk arra, hogy van esélyünk. Biztosan vérre menő harc lesz, hiszen a győriek hozzáállása is más lesz, mivel itt már egy trófea lesz a tét" - nyilatkozta Kovacsics Anikó.

bet365

A két együttes egyébként közel a legjobbjait tudja bevetni vasárnap, hiszen a győrieknél a régóta maródi Fodor Csenge és Nora Mörk marad ki, míg a ferencvárosiaknál a hónapok óta sérült Danick Snelder és Djurdjina Malovic hiányzik majd.

TIPPKIRÁLY 4
Országos Tippbajnokság


Kattints és nyerj menő Dorko-cuccokat összesen 150 000 forint értékben!

Mindezek után adódik a kérdés, hogy mire érdemes fogadni? Az 1X2-ben nincs igazán érték, a hendikep határokat viszont 3,5-nél húzták meg a bukmékerek, ami nem tűnik rossz választásnak, ha az FTC-t favorizáljuk, hiszen a felek utolsó két meccse, illetve a legutóbbi két MK-találkozója is döntetlennel ért véget. Azonban ennél a fogadási eshetőségnél úgy véljük, hogy van jobb.

Az utóbbi három hónapban 72, 64 és szintén 64 gólos meccseket játszottak a felek, de azon találkozók igazából nem osztottak, szoroztak, mivel a végelszámolás szempontjából egyik meccs sem bírt ekkora téttel, mint a vasárnapi. Ám a gólparádéknak köszönhetően az oddsmesterek 59,5-nél húzták meg a gólok számát, ami véleményünk szerint magas.

Noha az idei szezonban a Győr gyakorlatilag "run and gun" kézilabdát játszik, és ebben az FTC is partner szokott lenni, vélhetően ezúttal egyik fél sem rohan majd teljes erőbedobással, hiszen ezen meccset követően nincs javítási lehetőség. Mindemellett az ilyen komoly téttel bíró találkozók az elmúlt években rendre kevés gólt hoztak, a tavalyi finálénak beillő bajnoki meccs, és az egy évvel ezelőtti MK-elődöntőn is csak 50-50 találat jött össze.

Az igazság valahol a mostani és a tavalyi meccsek között van, avagy szerintünk nem lesz meg a perc/gól átlag, vagyis maximum 59 találatig jutnak a felek.

  • Tipp: 59,5 gól alatt @ 1.90    
megosztom