Bundesliga

Bedarálja a Mainz-ot a csalódott Bayern?

  • gb1
megosztom

A Pool elleni csalódást keltő Bajnokok Ligája párharc után egy jóval gyengébb csapat ellen javíthatnak Neuerék.

A BL-ben elhullottak a müncheniek. fotó: Twitter

Egy héttel korábban Niko Kovac a legnagyobb győzelmét ünnepelhette a Bayern mestereként, amikor az Allianzban 6-0-ra verték a jó formában lévő Wolfsburgot. Hiába azonban a jó előjelek, az öröm mégsem tartott sokáig, mivel a Bajnokok Ligájában a Liverpool viszonylag könnyedén ejtette ki őket szerdán.

1x2     
Bayern München Döntetlen Mainz
1.12 9.00 17.00

Elismerni az ellenfél teljesítményét egy keserű vereség után a sport fontos része és ezt tette a vezérkar és a horvát tréner is. ”A Liverpool jobb volt és megérdemelten nyert.” – foglalta össze velősen Uli Hoeness. "A saját performanszunk is szerepet játszott, de a Pool teljesítménye volt a kiesésünk fő oka. Az idei BL-t gyorsan el kell felejteni és a következő idényben újra nekifutni” – tette hozzá Kovac.

A korábban említett Wolfsburg elleni sikerre azért lehet építeni, hiszen az nyilvánvaló volt, hogy a minőségbeli különbség hatalmas egy Premier League topcsapat és egy erős Bundesliga együttes között.

A Farkasok hálóját két alkalommal is bevevő Lewandowski már 17 gólnál jár idén és karrierje során már 199-et jegyez

, ezzel megelőzte a jelenleg is aktív legendát a legjobb nem német góllövők listáján, azaz Pizarrót. A Mainz-nak az utóbbi hat meccse során csak két alkalommal köszönt be, tehát ez aprócska jó hír lehet a vendégszurkolóknak.

[2803921] 2019-03-17 18:00:00 Bayern München - Mainz 05x
[2803921] 2019-03-17 18:00:00 Bayern München - Mainz 05x;5

A kérdés persze, hogy hol keressük az értéket a meccsben, hiszen a BL-blamákat nem midig sikerül időben feldolgozni a nagycsapatoknak. Persze itt nincs helye a búnak, hiszen a Bajorok az utóbbi hetek kemény munkájának köszönhetően feljöttek közvetlenül a Dortmund nyakára, sőt jobb gólkülönbségük miatt az első helyet is átvettek.

Mivel a Bayern győzelem alig fizet valamit, talán érdemes lehet ezúttal is a mindkét csapat lő gólt opcióval, vagy a 2.5 fölötti tétellel elegyíteni a hazai sikert. A 05-ösök ugyanis az utóbbi 6/8 Bundesliga meccsükön minimum egyszer betaláltak, köztük a liga legjobb védelmével rendelkező Leipzignek is. A müncheniek pedig ugyan lehoztak pár meccset nullára, de a régi önmagát nem igazán találó Neuer visszatérése óta nyolc meccsen csak kétszer esett meg ez a forgatókönyv. A támadóerejükre ellenben semmi panasz nem lehet, hiszen az elmúlt négy bajnokin 14-et vágtak az Allianzban és nehéz elképzelni, hogy ezúttal nem jutnának minimum kettőig.

 

  • Bayern nyer + 2.5 gól fölött @1.46    

 

[2803921] 2019-03-17 18:00:00 Bayern München - Mainz 05x;
megosztom