Európa Liga

Az Arsenalra és a Benficára fogadunk - tippek az EL-re

  • Tomihmv
megosztom

Csütörtökön az Európa Liga nyolcaddöntőinek visszavágóira kerül sor, két meccsel dupláznánk.

Az Arsenalnak minimum két góllal kell nyernie csütörtökön. - Fotó: Twitter

Arsenal-Rennes
Tipp: Arsenal
Odds: 1.30 @ bet365

Az Arsenal meglepetésre 3-1-re kikapott az odavágón a Rennes együttesétől, így nem csak szimplán, hanem legalább két góllal kell nyernie, hogy legyen esélye a továbbjutásra.

Az Ágyúsok egyébiránt gyorsan feledtették szurkolóikkal a múlt heti vereséget, hiszen vasárnap 2-0-ra győzték le a parádés formában lévő Manchester United alakulatát. Igaz, ez nem meglepő, mivel hazai pályán pazarul megy nekik, és nem mellékesen az előző körben is úgy jutottak tovább, hogy idegenben kikaptak, majd otthon kiütötték ellenfelüket.

A csapat mellett szól, hogy Lacazette eltiltása lejárt, így már ő is Emery rendelkezésére áll, avagy már csak a Welbeck, Holding, Bellerín trió hiányzik majd sérülés miatt, illetve az a Szokratisz, aki az odavágón a kiállítás sorsára jutott. Az volt egyébként a döntő faktor Franciaországban, hiszen a piros lapig 1-0-ra ment az Arsenal és a Rennesnek nem sok köze volt a meccshez. Ám egyből a kiállítás után a franciák egy szerencsés góllal egyenlítettek, majd egy még szerencsésebbel fordítottak, és végül a véghajrában bevitték a harmadikat is. 

Ezúttal az Arsenal lesz a pályaválasztó, elöl összeáll az Aubameyang, Lacazette duó, na, meg az sem mellékes, hogy a Rennesnek nem megy házon kívül manapság, a Ligue 1-ban az utolsó három idegenbeli meccsét elveszítette, még a tök utolsó Guingamp otthonában is elbukott.

Mindezek tükrében nem kérdés, hogy kire fogadunk, és nem mellékesen az a véleményünk, hogy a siker mellett az Arsenalnak a továbbjutásra is igen jó esélye lesz.

[2997309] 2019-03-14 21:00:00 Arsenal - Rennesx;
bet365

Benfica-Dinamo Zagreb
Tipp: Benfica
Odds:  1.45 @ bet365

A kombink másik meccse a Benfica-Dinamo Zagreb találkozó, amely párharc odavágóján a horvátok 1-0-ra nyertek otthon, így a portugáloknak győzniük kell a visszavágón, ha tovább akarnak jutni.

És miért ne akarnának? A Benfica rendszerint komolyan veszi a sorozatot, amit mi sem példáz jobban, hogy 2011-ben az elődöntőig, míg 2013-ban és 2014-ben a döntőig jutott. Ezúttal ugyan még csak a legjobb nyolc közé jutás a tét, de jó előjelekkel indul a csapat a visszavágón.

Az odavágón ugyanis a Dinamo mindössze egy büntetővel tudott felülkerekedni a portugálokon, házon kívül botladozik a csapat, mindössze ikszre volt jó testvéralakulata, a Lokomotív Zagreb ellen, míg az EL-ben, Plzben kikapott. Két alapembere, Leovac és Sunjic az odavágón begyűjtötte harmadik sárga kártyáját a sorozatban, így ők kihagyják a visszavágót.

Mindezeken túl a Benfica otthoni környezetében megbízható teljesítményt nyújt, a fontos játékosok hadra foghatók, avagy nem csak a győzelemre, hanem a továbbjutás kiharcolására is jó esélye lesz a csapatnak. Mi azonban megelégszünk azzal is, ha behúzza a Benfica a meccset.

[2997313] 2019-03-14 21:00:00 Benfica - Dinamo Zagrebx;
hatharom.com
Arsenal-Rennes Arsenal
Benfica-Dinamo Zagreb Benfica
1.88 @ bet365
Fogadási határidő: csütörtök, 21:00

megosztom