Sportfogadás

Minden, amit a Bayern-Liverpoolról tudnod kell + szavazás

Szerdán az akár döntőnek is beillő összecsapás visszavágójára figyel az egész világ - íme egy kis segédlet.

fotó: Twitter

Az Anfielden lejátszott 0-0-s első meccs után szerdán este Münchenben néz farkasszemet a Bayern és a Liverpool a BL-nyolcaddöntőjében. Az odavágó eredményét James Rodriguez és csapattársai 'veszélyes eredményként' aposztrofálták, amivel szurkolóiknak is egyet kell érteni, hiszen szinte biztosan nyerniük kell majd a továbbjutás eléréséhez.

Kezdjük is az első érdekességgel - a Bayern az európai kupapályafutása alatt négy alkalommal került hasonló pozícióba és ezidáig 3/4 alkalommal továbbjutott az első meccsen lejátszott 0-0 után. Egy csapat állította meg őket ilyen forgatókönyv után, mégpedig 1981-ben a Liverpool - akkor a második leg 1-1-gyel végződött és idegenben lőtt góllal mentek tovább a Vörösök.

A legjobb nyolcba kerülés amúgy is elég jól megy a Bajoroknak. Az utóbbi hét szezonban sikeresen ugrották meg a lécet ebben a szakaszban, legutóbb az Inter tréfálta meg őket a 2010/11-es idényben. Ráadásul

az utóbbi négy hazai meccsüket a legjobb 16 között elég lenyűgöző 21-3-as gólaránnyal hozták le a müncheniek.

Az angolok jellemzően nem nyerni járnak az Allianz Arenába - Lewandowskiék az utóbbi öt hazai meccsen maradtak veretlenek PL-csapatok ellen, utoljára a City tudott itt nyerni a 2013/14-es szezonban. A legfájóbb emlék természetesen a 2012-es Chelsea ellen elbukott otthoni BL-döntő lehet a Bayern-fanatikusoknak.

Pozitív előjel lehet még a Bőrnadrágosoknak, hogy a Pool az Anfieldtől távol nemigen nyújt meggyőző teljesítményt. A BL-ben sorra szedték be idegenben a zakókat és még a Red Star Belgrade is túljárt a Klopp-brigád eszén - utoljára a hatvanas évek végén volt ilyen hosszú negatív szériájuk Európában.

Bayern München#ger-bayern_munich#5
Liverpool#eng-liverpool#10

Edzői nyilatkozatok
 

Niko Kovac - Bayern München
 

"A krémek krémje ez az európai klubfociban. Remélem jobban támadunk majd, mint az első meccsen - hatékonyabbaknak kell lennünk és jobban ki kell használnunk a szabad területeket. Az utóbbi találkozóinkon hatalmas elánnal játszott a csapat, topon volt a kreativitásunk és rengetek lehetőséget hoztunk össze.

Ettől függetlenül ne várja senki, hogy eszetlenül nyomuljunk előre és ezáltal lábon lőjük magunkat.

Az elmúlt hetek lelkesedése és vággyal teli játéka megmutatta, hogy a játékosok egyre koncentráltabbak és mentálisan erősebbek a szezon vége felé közeledve - biztosan nem lesz még egy 0-0, a továbbjutáshoz nyernünk kell majd."

 

Jürgen Klopp - Liverpool
 

"Láthatják, hogy a futball világában milyen gyorsan fordulnak a dolgok. Három hete a Liverpool óriási favorit volt, azóta viszont a Bayern formája sokat javult. A hangulat is félelmetes lesz és ezt csak a focinkkal tudjuk lecsillapítani. A legmagasabb szinten kell védekeznünk és akkor nyitott marad a továbbjutás. Lesznek periódusok amikor mi dominálunk és lesznek, talán kicsivel többször, amikor a Bayern. Ki kell használnunk a lehetőségeinket és fontos, hogy végig kiegyensúlyozottak maradjunk."

 

[2947311] 2019-03-13 21:00:00 Bayern München - Liverpoolx

Gigászok harca. fotó: Twitter


Tények a meccsel kapcsolatban
 

  • A kiírás története során az a csapat amely idegenben 0-0-t játszott az első meccsen 68 %-ban továbbment (21/31)
     
  • A Bayern az utóbbi nyolc meccséből csak egyet nyert a Liverpool ellen az európai kiírásokban (1-5-2)
     
  • Az első meccsen a Bayernnek egy kaput eltaláló lövése sem volt - ez utoljára 2015 májusában esett meg a Barcelona ellen
     
  • A Bayern az utóbbi 26 hazai meccséből csak egy alkalommal nem tudott gólt szerezni a Bajnokok Ligájában
     
  • A Liverpool csatártriójának (Szalah-Firmino-Mané) utóbbi 33 lövési kísérletéből csak egy találat született a BL-ben
     
  • A Liverpool ebben a szezonban csak egy gólt szerzett idegenben- Milner tizenegyesből a PSG otthonában
     
  • Nem lehet teljesen kizárni egy újabb 0-0 lehetőségét sem, hiszen a Pool utóbbi öt tétmeccséből három alkalommal ilyen eredmény született.
     
  • Lewandowski 23 gólt szerzett 22 BL-meccsen az Allianz Arenában
     
  • Manuel Neuer 100. pályára lépése lehet a BL-ben - ha játszik, ő lesz a hatodik kapus, aki eléri ezt a mérföldkövet (Iker Casillas, Gianluigi Buffon, Petr Cech, Victor Valdés, Oliver Kahn)

 

Meylik csapat jut tovább ma este?x;

 

 

 

[2947311] 2019-03-13 21:00:00 Bayern München - Liverpoolx;