Tenisz

Mi várható Federertől a Fucsovics által kikészített Wawrinka ellen?

  • Cesc18
megosztom

Akad egy tippötletünk az Indian Wells-i tenisztorna keddi játéknapjának rangadójára.

Amennyiben az égiek is úgy akarják, kedden az uraknál pont kerül a harmadik körös küzdelmek végére és kialakul a legjobb 16 mezőnye Indian Wellsben. Jó kis párharcokat találunk a menüben, de egy kiemelkedik mind közül, ez pedig Roger Federer és Stan Wawrinka összecsapása. 

Fogadás a győztesre    
Stan Wawrinka Roger Federer
3.75 1.28

Nem sok kellett hozzá, hogy elmaradjon a két svájci rangadója, ugyanis az előző körben Stan Wawrinka majdnem megégett Fucsovics Márton ellen. Az év eddigi egyik legjobb mérkőzését játszották, ami a magas színvonal mellett rengeteg fordulatot, látványos labdameneteket és hatalmas küzdést hozott. 

3 óra 26 percen át kínozták egymást, végül nüanszokkal, de Wawrinka bizonyult jobbnak. 

Wawrinka vért izzadt Fucsovics ellen. - Fotó: GettyImages

Wawrinkának volt egy pihenőnapja, ami egy ilyen maratoni hosszúságú csata után rettentően sokat számít, viszont így sem valószínű, hogy fizikálisan és mentálisan a topon tud majd lenni. Főleg úgy, hogy Fucsovics előtt Dan Evansszel szintén megszenvedett és akkor is több, mint 2 órára volt szüksége, hogy a maga javára billentse a találkozót. 

Federer a mumusának számít, az egymás ellen megvívott 24 meccsükből 21-et elveszített ellene. Ráadásul azt a három győzelmét is salakon jegyezte a 20-szoros Grand Slam-bajnok ellen, gyors borításon 0-16 a mérlege Rogerrel szemben...

Sok olyan meccset vívtak, ahol Wawrinka játékban felvette a kesztyűt Federerrel, viszont fejben legtöbbször a volt világelső bizonyult jobbnak. 


Mire fogadjunk?

Nincs könnyű helyzetben Wawrinka, de ettől függetlenül óriási hiba lenne leírni. Tény, hogy a közös múltjuk masszívan ellene szól, viszont ezáltal nyomás sincs rajta. Amiből azonban profitálhat a fiatalabb svájci, az a körülmények. 

TIPPKIRÁLY 4
Országos Tippbajnokság


Kattints és nyerj menő Dorko-cuccokat összesen 150 000 forint értékben!

Esti meccs lesz, amikor a labda már nem olyan gyors és nem pattan annyira magasra. Továbbra is szeles és borongós időt jósolnak, ami ugyancsak lassítja a játékot. Ezek mind Wawrinkának kedveznek, Federer például kifejezetten nem szeret szélben teniszezni. 

Alapvetően tehát adná magát a Federer 2-0, viszont az egy nap pihenő és a körülmények miatt nem lehet leírni Wawrinkát. Azt nem mondjuk, hogy Stan megszakítja a gyors borításon 16 meccses nyeretlenségi szériáját honfitársa ellen, de azt sem várjuk, hogy alárendelt szerepet játszik majd. 

Érdemes lehet tehát az over vagy egy Wawrinka-szett felé kacsingatni. 

Stan Wawrinka-Roger Federer
hatharom.com
Játékok száma - 22.5 felett
1.83 @    
Fogadási határidő: szerda, 02:00
bet365
megosztom