Francia foci

Mennyit tesznek közé a felbőszített párizsiak?

megosztom

Kedden kiderül, a PSG hogyan dolgozta fel a történelmi BL-kudarcot - a bajnokságban a kiesőjelölt Dijon ellen javíthat.

Mélyről kell visszajönnie a sztárokkal tűzdelt brigádnak. fotó: Twitter

A Ligue 1 18. fordulójában elmaradt Dijon-PSG-t kedden 19 órakor pótolják a felek. Érdekes lesz látni, hogy a fővárosi csapatnak hogyan sikerül lereagálni a Manchester United elleni BL-fiaskót, hiszen mentálisan nem kis terhet tett ez a játékosokra.

1x2     
Dijon Döntetlen Paris Saint-Germain
13.00 7.00 1.20

A szenzációs bukta után három nap pihenőt kaptak a spílerek és vasárnap tértek csak vissza a pályára - Tuchel nagyjából 500 fős közönség előtt vezényelt le egy röpke órás tréninget. A kapitány megfogalmazása szerint -

A sport esszenciája, hogy le kell nyelni ezeket a nehéz dolgokat. A csapat, a stáb és én is szeretném bebizonyítani, hogy bajnokokhoz méltóan tudjuk lereagálni a történteket.

A vezetőség amúgy a történtek ellenére kiáll a német szakember mellett, aki így jövőre biztosan újra próbálkozhat a Bajnokok Ligájában, hiszen a bajnokságot utcahosszal, 14 egységgel vezetik. Tuchel várhatólag egy bitang erős kezdőt tesz pályára a pozitív eredmény érdekében és csak a sérült Neymarra valamint az eltiltott Dani Alvésre nem számíthat. A hazaiaknál egy fontos védő, Senou Coulibaly szintén kipirosozta magát, míg Rosier és Moutou szerepeltetése kérdéses.

[2774071] 2019-03-12 19:00:00 Dijon - Paris Saint Germainx
[2774071] 2019-03-12 19:00:00 Dijon - Paris Saint Germainx;5

A szebb napokat megélt Dijon másban nem is bízhat, mint hogy a vendégeknek még nem sikerült mentálisan túltenni magukat a BL-eseményeken. Antoine Kombouaré fiai ugyanis hat bajnoki óta nyeretlenek, sőt ebből ötöt el is buktak, annak ellenére, hogy jellemzően szoros meccseket játszanak. Tavaly mondjuk hatalmas szenzáció volt, hogy a 11. helyen végeztek, hiszen az volt történelmük során mindössze a harmadik élvonalbeli idény.

A Les Rouges az utóbbi öt bajnokin 1-2-2-őt tud felmutatni 5-5-ös gólaránnyal a Stade Gaston Gérardban.

Ráadásul az utóbbi 8/9 Ligue 1 párharcukon 2.5 alatti találatszám született és nagyjából a masszív védekezésből kicsikart egységekben bízhatnak. hiszen lőtt gólátlaguk messze egy alatt van. Figyelniük kéne, hiszen a Monaco egyre távolodik előttük és a biztonságot jelentő 17. hely immár hat pontra van, míg a fix kieső csak egyre. Persze senki nem a PSG ellen várja tőlük a csodát, bár minimális meglepetésfaktort érzünk a meccsben.

Dijon#fra-dijon#5

A hatalmas erőfölény mellet a H2H statok is a vendégsikert vetítik előre – a PSG az utóbbi hét tétmeccsét megnyerte a Dijon ellen, nem egyszer megszórva a kiscsapatot. A fejekben a többször említett blama mellett azonban már ott motoszkálhat a vasárnapi, Marseille elleni derbi is, így mindent összevetve mi egy-két gólos sikerét várjuk a Tuchel-brigádnak.

 

  • PSG nyer és 5 gól alatt @1.72   

 

[2774071] 2019-03-12 19:00:00 Dijon - Paris Saint Germainx;
267253
bet365

 

megosztom