Bundesliga

Kötelező három pont előtt áll a Leverkusen, így profitálhatunk belőle

 • gb1
megosztom

A Hannover és a Leverkusen között 25 pont a különbség a tabellán és ennek a pályán is meg kéne mutatkoznia.

fotó: archív

A Bundesliga 25. fordulójának zárómeccsén a Bayer Leverkusen Hannoverben vizitál. A találkozó kezdőrúgása szokás szerint 18 órakor lesz, de a 25-ös szám érdekes módon többször is előfordul a meccs kapcsán. Egyrészt a feleket pontosan ennyi egység választja el a tabellán, ráadásul Hannover kereken 11x25 kilométerre van Leverkusentől. Bónusz - a két csapat a 45. egymás elleni meccsre készül és a Gyógyszergyáriak a 25. győzelmüket abszolválhatják.

1x2     
Hannover Döntetlen Bayer Leverkusen
7.00 5.25 1.37

A H2H-t tehát erősen dominálják a vendégek, akik az eddigi 24 siker mellett 13 döntetlent és mindössze hat vereséget jegyeznek. Valójában 2009 óta a Hannover mindössze egyszer verte a Leverkusent bajnokin és a most eszkalálódott helyzet sem azt mutatja, hogy sok esélye lesz ellene.

A hazaiaknak ugyanis egyre inkább elúszni látszik a bennmaradás - jelenleg hét ponttal vannak lemaradva.

Nem csak az állás, de a mutatott játék is komoly aggodalomra adhat okot, legutóbb mindössze háromszor lőttek kapura, amiből egy tartott a cél felé és egy hihetetlenül sovány 0.22 xG-t hoztak össze. Tették ezt a szintén szenvedő Stuttgarttal szemben, amely csapat azonban lényegesen többször megtalálta az utat a hálójuk felé.

Thomas Doll tehát eddig nem tudta megváltani a világot a csapat élén és a sérültek miatt is főhet a feje a Fradi ex-trénerének. Olyan fontos játékosok, mint Hübers, Bebou és Füllkrug lerobbantak, Sorg eltiltását tölti, de még rajtuk kívül is 5-6 spíler szerepeltetése kérdéses. Peter Bosz sokkal jobb helyzetben van, hiszen jelen állás szerint minden kulcsjátékosa hadra fogható.

[2803917] 2019-03-10 18:00:00 Hannover 96 - Bayer Leverkusenx
[2803917] 2019-03-10 18:00:00 Hannover 96 - Bayer Leverkusenx;5

Tudtad?
 

 • A felek utolsó hét egymás elleni meccset a Leverkusen nyerte.
   
 • Az utóbbi 7/9 meccsen a Lever minimum kettőt vágott.
   
 • A Hannover az utóbbi 7/8 Bundesliga meccsét elbukta.
   
 • A Hannover az utóbbi 6/7 hazai meccsén nem tudott betalálni.
   
 • A Leverkusen az utóbbi 5/5 Bundesliga meccsét behúzta.
   
 • A Bayer tíz meccs óta veretlen a Hannoverrel szemben.

 

Amiben bízhatnak kicsit a hazaiak, hogy Peter Bosz fiai az utóbbi 7/8 idegenbeli meccsükön nem úszták meg kapott gól nélkül. A Dortmund ellen hatalmas meccset játszottak két hete és igaz, hogy végül alul maradtak, de egy remek teljesítményt letéve, 2-0-val jöttek vissza a Freiburg ellen. A csapat komoly fiatal tehetségekből álló támadósora hétről hétre bizonyítja, hogy abszolút jogosan pályáznak az európai kupaindulásra és mivel még a top négyre is van esélyük, biztosak lehetünk benne, hogy az összes maradék meccsüket véresen komolyan veszik majd.

Nem véletlen tehát a bukik oddsszabása, hiszen ritka, hogy a vendégekre ilyen alacsony a szorzó, de ez abszolút indokolt. Érdemes lehet azonban kicsit megspékelni és a korábban leírtak alapján jó opció lehet, hogy a Bayer nullára veri a Hannovert, de mi az egy fölötti gólszámmal egészítve adjuk fel tippünket.

 • Leverkusen nyer és 1 gól fölött @1.55    
[2803917] 2019-03-10 18:00:00 Hannover 96 - Bayer Leverkusenx;
megosztom