Kézilabda

Ilyen pofátlan csalást is ritkán látni

Nem mindennapi jelenetsorról készült felvétel került fel a világhálóra, Boszniában új szintre emelték a csalás fogalmát.

Ha véletlenül valaki a bosnyák férfi kézilabda-bajnokság legutóbbi fordulóinak eredményeit böngészi, túl sok érdekeset nem találna, például a Gorazde - Brocko meccs 24-23-as végeredményében sem.

Azonban ahogy azt az nso.hu is kiszúrta, bizony ezen az alsóházi rangadón elég furcsa körülmények között hangzott el a mérkőzését záró dudaszó.

Az utolsó másodpercekre 23-23-as állással fordultak rá a csapatok, amikor is vendégalakulatnál volt a labda. A Brocko próbálkozott is becsülettel, ám a hazai védőfal tette a dolgát, így végül az utolsó kapura lövés könnyű zsákmány volt a kapusnak..

Csakhogy itt jött a meglepetés. Hiába járt le ugyanis a 60 perces játékidő, többek között az idő mérését is felügyelő zsűriasztaltól senki nem akarta jelezni a mérkőzés végét, így a hazai gárda még nekifutott egy utolsó támadásnak, és persze annak rendje és módja szerint szerzett is egy gólt.

És itt akkor kitört egy kisebbfajta tömegverekedés...

Az esetet utólag a bosnyák szövetség kivizsgálta, és miután megállapította az egyértelmű csalást, számos büntetést is kiszabott.

Mint kiderült, a kézi időméréssel megbízott kirendelt munkatárs közel hét másodpercet önhatalmúlag ráhúzott a meccsre, ezért a cselekedetéért pedig hat hónap eltiltást kapott.

A hazaiak csarnokát három hónapra zárták be, a meccset pedig 15 napon belül újra kell majd játszani.

A legrosszabbul azonban a vendégek mestere járt, aki a meccs után kirobbant tömegjelenet során meglökte az egyik hivatalos zsűritagot, tettéért pedig 14 hónapos eltiltást kapott a szövetségtől.

Olyat már sokat láttunk - akár az amatőr ligákban  -, hogy a labdarúgó-mérkőzésen a játékvezető meglehetősen sajátosan értelmezi a hosszabbítás fogalmát, de hogy egy kézimeccsen, ahol fix az játékidő-keret, azért ez meredek. Íme az esetről készült videó:

A nemzetközi bukiknál egyébként nem igazán lehetett fogadni a találkozóra, de hogy a bosnyák offline irodákban milyen téteken és oddsokon fogadták a meccset, azt azért érdemes lenne megvizsgálni...

Nektek volt már élményétek valamilyen pofátlan csalásban, akár szenvedő, akár elkövető félként? :)