Darts

Ez bombajó tippnek néz ki a Van Gerwen-Henderson derbire

megosztom

Ismét Skóciába látogat a Premier League darts mezőnye, azonban ezúttal nem Glasgow, hanem Aberdeen a helyszín.

Az Unibet TV-n mobilról és táblagépről is nézhetőek a mérkőzések. Ha most regisztrálsz, az iroda 20.000 HUF kezdő bónuszt ad. További részletek.

Csütörtök este Aberdeenben az ötödik forduló összecsapásaival folytatódik a küzdelem az Unibet Premier League-ben. A kilenc állandó dartsos mellett ezúttal beugróként a 45 éves skót John Henderson kap lehetőséget, aki a hazai közönség támogatásával próbálja majd felvenni a harcot a világelső Michael van Gerwennel.

Premier League, 5. forduló    
Kezdés Mérkőzések 1 X 2
20:10 Michael Smith-Rob Cross 2.50 4.20 2.35
20:50 Daryl Gurney-James Wade 2.45 4.00 2.45
21:30 Mensur Suljovic-Gerwyn Price 2.60 4.20 2.25
22:10 Raymond van Barneveld-Peter Wright 3.75 4.70 1.70
22:50 Michael van Gerwen-John Henderson 1.16 8.50 11.00

Rögtön egy klasszikussal veszi kezdetét az aberdeeni forduló, melynek két főszereplője Michael Smith és Rob Cross lesznek. Ugyan a két angolnak ez még csak a 14. összecsapása, viszont az elmúlt másfél évben olyan meccseket játszottak egymás ellen, hogy nyugodtan nevezhetjük ezt a párosítást az est rangadójának. A két angol közül Smith-nek kell jobban a pont, hiszen éppen csak a vonal fölött helyezkedik el. Pokolian nehéz lesz azonban megkaparintania a két pontot, egyrészről mert Cross jó formának örvend, másrészről "Bully Boy"-nak viszonylag kevés sikerélménye volt eddig "Voltage" ellen. 

Cross-nak rendre jól megy Smith ellen. - Fotó: PDC

A világbajnok angol néhány napja a UK Open elődöntőjében 11-7-re verte Smith-t, illetve a tavalyi két PL-meccsüket egyaránt 7-5-re húzta be.

Igazi háromesélyes derbi, viszont az a tény Cross felé billenti a mérleg nyelvét, hogy Smith-nek valamilyen szinten már mumusa a vb-győztes honfitársa. Fogadás szempontjából így az X2 felé hajlunk, úgy gondoljuk, hogy minimum egy pontot megcsíp Cross. 

Az est második meccsén a kiesés elől menekülő Daryl Gurney a tabella második helyén álló James Wade-del néz farkasszemet. Gurney a múlt héten nagyon nem érezte a játékot és csúnya verésbe szaladt bele Cross ellen. Wade éppen az ellentéte volt, neki viszont ismét jól ment és Van Gerwen skalpját tudta begyűjteni. 

TIPPKIRÁLY 4
Országos Tippbajnokság


Kattints és nyerj menő Dorko-cuccokat összesen 150 000 forint értékben!

Wade stabilan jó formát mutat, az északír viszont hullámvasúton ül. Ezért is nehezen tippelhető ez a meccs és a bukik sem nyújtanak segítséget, hiszen teljesen azonos oddsot kínálnak a két úriember győzelmére. 

Nem vagyunk sokkal könnyebb helyzetben akkor sem, ha Mensur Suljovic és Gerwyn Price meccsén próbáljuk megtippelni az eredményt. Ugyan a walesi hetek óta bombaformának örvend és az egyedüli veretlen a Premier League-ben, viszont hiába a folyamatos erős játék, nem tudta ezt győzelmekre váltani és zsinórban három ikszet jegyez. Suljovic csak Van Gerwennel nem bírt, a többi meccsén viszont legalább egy pontot mindig megkaparintott. 

Fogadás szempontjából amiben fantáziát látunk, hogy dobnak legalább egy 119.5 feletti kiszállót. Price-nak nagyon sül a keze, de Suljovicban is mindig benne van egy magas kiszálló. Az előző fordulóban mindketten dobtak egy 120 feletti kiszállót, szóval bátran bízhatunk bennünk.
 

Az Unibeten az egyik legszélesebb fogadási kínálatot találjuk a Premier League-re!


A folytatásban Raymond van Barneveld és Peter Wright érkezik a színpadra. Előbbiről néhány napja cikkeztünk, miszerint erősen kandidált az utolsó helyre. Bár arról nyilatkozott a holland, hogy nem adja fel és harcol, viszont a testbeszéde egészen másról árulkodik. Egyedüliként nyeretlen a mezőnyben és ha nem tud javulni, akkor sok mindenben nem reménykedhet. Ettől függetlenül ezen a szorzón Wrightot sem preferáljuk, ugyanis elég hullámzó a skót játéka. 

Henderson képes lehet borsot törni a világelső holland orra alá. - Fotó: PDC

Az est végén kerül sor a cikk elején említett Van Gerwen-Henderson összecsapásra. Az eddigi beugrósok kiválóan teljesítettek és "Highlander"-től sem várunk alárendelt szerepet. A közönségen biztosan nem múlik majd, a skót fanatikusok nem a visszafogottságukról híresek, szóval várhatóan mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a világelső hollandot kizökkentsék. Van Gerwen ráadásul nem villogott az elmúlt napokban. Ahogyan említettük, múlt héten váratlanul kikapott Wade-től, majd hétvégén a UK Openen sem tudott javítani, miután Mervyn King ellen elhasalt. 

Wade ellen 94.33-as átlaggal szenvedett vereséget, ilyen gyenge számot pedig legutóbb 2015 márciusában produkált a Premier League-ben. 

Nagy kérdés tehát, hogy ez csak egy rossz nap volt a hollandtól vagy hosszabb ideig tartó gyengébb forma következik. Henderson ellen választ fogunk erre kapni, mindenesetre a skót akár egy 100-as átlaggal is képes konkurálni, ha jó napot fog ki. 

A Hendersonra kínált +4.5-ös hendikep kifejezetten tetszetős. Nem gondoljuk, hogy a skót a közönség támogatásával ne tudna 3 leget összekaparni. Érdemes ezt a tippet az Unibetnél megjátszani, ahol 1.73-as (!) oddsot kapunk rá, míg például a bet365 csak 1.61-et ad. 

hatharom.com
Michael Smith-Rob Cross Cross vagy döntetlen 1.50 @    
Mensur Suljovic-Gerwyn Price Legmagasabb kiszálló - 119.5 felett 1.83 @   
Michael van Gerwen-John Henderson Hendikep - Henderson +4.5 1.73    
unibet

További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet-re!

 

megosztom