Európa Liga

A Chelsea-vel és a Valenciával dupláznánk - tippek az EL-re

megosztom

Csütörtökön megkezdődnek az Európa Liga nyolcaddöntői, kettes kötéssel támadunk.

Szerintünk a Chelsea előnnyel utazik a visszavágóra. - Fotó: Twitter

Chelsea-Dinamo Kijev
Tipp: Chelsea
Odds: 1.30 @ bet365

A nyolcaddöntők egyik legegyértelműbb párosítása a Chelsea-Dinamo Kijev párharc. A felek közt papíron nagy a tudásbeli különbség, amely szerintünk már az első meccsen kijöhet.

A Kijev évek óta egyre kisebb szerepet tölt be a nemzetközi fociban, főleg, ha a csapat házon kívül játszik. Az előző körben ugyan szűken továbbjutott az Olimpiakosz ellen, azonban ezúttal már nem lesz sok esélye. A Chelsea-nek ugyanis ez az egyetlen olyan sorozata, ahol még reális esélye van trófeát nyernie, amire biztos, hogy rá is megy, mint ahogy 2013-ban is tette.

A londoniak egyébként is kezdenek kilábalni a hullámvölgyből, a Manchester City ellen elveszített Ligakupa finálé óta kétszer is nyertek, komoly hiányzójuk pedig nem lesz az odavágón. Mindezek tükrében pedig nem kérdés, hogy kire fogadunk csütörtökön.

[2997303] 2019-03-07 21:00:00 Chelsea - Dynamo Kyivx;
bet365

Valencia-Krasznodar
Tipp: Valencia
Odds:  1.44 @ bet365

A kombink másik meccse a Valencia-Krasznodar összecsapás. Az oroszok itt léte némiképp meglepő, mivel az előző körben a Leverkusent búcsúztatták, igaz, mindössze idegenben lőtt több góllal.

Azonban igen kétarcú a Krasznodar, házon kívül nem igazán acélos, a csoportkörben Liegeben 2-1-re, míg Sevillában 3-0-ra kapott ki. Mindemellett tavasszal, alig van még meccs a csapat lábában, és az eddigi négy tétmérkőzéséből egyet sem tudott behúzni.

Ezzel szemben a Valencia jó passzban van, főleg a gárda hátsó alakzata van ihletett formában, hiszen az utolsó hét találkozóján mindössze egy (!) gólt kapott. A támadók nem igazán tündökölnek, de ilyen védekezést mellett egy rúgott gól is aranyat érhet.

A felek közt minőségbeli különbség is van a spanyolok javára, akik nem mellesleg hazai pályán játszanak, ahol remekelnek, hiszen az utóbbi hetekben, hónapokban több közt a Celtic, a Villarreal, a Betis, a Bilbao de még a Manchester United is fejet hajtott. Ezek után pedig nem csoda, hogy a Valenciára fogadunk a felek első meccsén.

[2997307] 2019-03-07 21:00:00 Valencia - FC Krasnodarx;
hatharom.com
Chelsea-Dinamo Kijev Chelsea
Valencia-Krasznodar Valencia
1.87 @ bet365
Fogadási határidő: csütörtök, 21:00

megosztom