Tenisz

Nyeretjük az egykoron kokainozó teniszezőt

  • Cesc18
megosztom

Dan Evans könnyedén veheti az első selejtezős akadályt az Indian Wells-i tenisztornán.

Kedden megkezdődnek a férfi selejtezős küzdelmek Indian Wellsben, méghozzá rögtön 24 meccsel a programban. Az ötödik Grand Slamként is emlegetett tornának már a kvalis mezőnye is borzasztó erős, de azért akad egy-két név, akit egyértelműen a főtáblára várhatunk, ilyen például a 10. kiemelt Daniel Evans. 

Evans nagy formában várja az Indian Wells-i selejtezős küzdelmeket. - Fotó: ATP

A 2017-ben kokainozás miatt egy évre eltiltott brit játékos nagyszerű formában tért vissza és idén három hónap alatt már 19 (!) nyertes meccsnél jár. 

Nagyszerűen játszott Melbourne-ben, Roger Federert komolyan megizzasztotta. Az Australian Open után a Quimpier Challengeren döntőzni tudott, majd átcuccolva a tengerentúlra, Delray Beach-en pályafutása során második alkalommal ATP-döntőbe jutott. Nüanszokra volt a trófea megszerzésétől is, de végül Radu Albot emelhette a magasba. A meccslabdákról elbukott finálé sem szegte kedvét Evans-nek, a múlt héten az Indian Wells-i Challengeren ismét nagy magabiztossággal vette az akadályokat és egészen az elődöntőig masírozott. 

Evans a tavaly áprilisi visszatérése óta több, mint 1000 helyet javított a világranglistán és immáron újra a top 100 tagja. 

Nagy formában és kirobbanó önbizalommal várja az Indian Wells-i selejtezőt, ahol az első ellenfele az a Ruben Bemelmans lesz, aki viszont messze nincs olyan jó passzban, mint a brit. 

TIPPKIRÁLY 4
Országos Tippbajnokság


Kattints és nyerj menő Dorko-cuccokat összesen 150 000 forint értékben!

Bemelmans az elmúlt hetekben favoritként olyan játékosoktól kapott ki, mint Pedja Krstin vagy éppen Alexey Vatutin. A gyenge eredményeknek köszönhetően a ranglistán is csúszik hátrafelé, csak idén már 30 helyet bukott. 

A belga tipikusan az a játékos, aki nagyon veszélyes akkor, ha jó formában van és érzi a teniszt. Ha viszont nincs önbizalma és nincs jó formában, akkor a "B" játéka csapnivaló és olyan eredményekre képes csak, mint amit 2019-ben láthatunk tőle. 

Az sem mondható, hogy az amerikai tornák annyira közel állnának Bemelmans szívéhez, például Indian Wellsben sem sok maradandót alkotott az elmúlt években. 

Úgy gondoljuk, hogy a bombaformában ütő britnek nem okozhat gondot a belga legyőzése. Még azt is megkockáztatjuk, hogy Evans kettőben megoldja, hiszen jelenleg nagy a különbség köztük, ráadásul Bemelmans az idei hét veresége alkalmával hatszor is két szettben kapott ki. 

Daniel Evans-Ruben Bemelmans
hatharom.com
Evans 2-0-ra nyer
1.61 @    
Fogadási határidő: szerda, 00:30
bet365
megosztom