Darts

Megmenekülhet-e Barney?

  • Cesc18
megosztom

A fogadóirodák szerint a legfrissebb világranglistán már csak a 33. helyen álló Raymond van Barneveld lesz az idei Premier League utolsó helyezettje. Vajon sikerül elkerülnie a kiesést?

A holland legenda kicsúszott a világranglistán a top 32-ből. - Fotó: PDC

TIPPKIRÁLY 4
Országos Tippbajnokság


Kattints és nyerj menő Dorko-cuccokat összesen 150 000 forint értékben!

Az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld egy újabb csalódást keltő szereplésen van túl, miután a mögöttünk hagyott hétvégén a UK Openen rögtön az első mérkőzésén 10-7-es vereséget szenvedett és búcsúzott a küzdelmektől. A holland legenda ezzel a korai kieséssel újabb pozíciókat bukott és a legfrissebb világranglistán már csak a 33. helyen találjuk a nevét. 

A vereségét követően Barney a Twitter-csatornáján arról írt, hogy tudta, hogy eljön az a pillanat, amikor kicsúszik a top 32-ből. Illetve megérti, hogy az emberek leírják, de természetesen nem adja fel és reménykedik benne, hogy sikerül majd jobb eredményeket elérnie. 
 


Barneveld Premier League-be való meghívása megosztotta a szurkolókat, ugyanakkor teljesen érthető volt a PDC és a SkySports döntése, miszerint szabadkártyát adtak a szezon végén visszavonuló holland legendának. Barney-nak ráadásul a marketing értéke is óriási, hiszen jelenleg az egyik, hanem a legnagyobb szurkolótáborral rendelkezik. 

Az ötszörös világbajnok négy fordulót követően igazolja a papírformát és a tabella utolsó helyén tanyázik. Barneveld az egyetlen, akinek nincs még győzelme, a -6-os legaránya és a 92 körüli tornaátlaga is masszívan a legrosszabb. 

James Wade-től és Michael Smith-től kikapott, míg Mensur Suljoviccsal és Gerwyn Price-szal sikerül ikszelnie, azonban ezért az 1-1 pontért is vért kellett izzadnia, hiszen a walesi 6-2-re, az osztrák pedig 5-1-re húzott ellene. 

Van-e innen visszaút?

 

 

 

 

Kicsivel több, mint a fele még hátravan az első ligakörnek, ráadásul az Ítéletek Éjszakáját ezúttal Rotterdamban rendezik. Viszont kérdés, hogy addig egyáltalán Barney-nak a matematikai esélye megmarad-e a bennmaradásra, ugyanis az eddig mutatott játéka elég kilátástalan volt. 

A    -nél lehetőségünk van arra fogadni, hogy ki végez az utolsó helyen. A kezdés előtt Barneveld mellett a tavalyi utolsó Gerwyn Price-ra fizették a legkevesebbet. A walesi hatalmasat javult és az idei kiírásban négy fordulót követően már csak ő a veretlen, így ki is vehetjük a kalapból. Egy Barney-Gurney csata kezd kirajzolódni, bár a formák alapján az északír szurkolóinak sem nagyon kell aggódnia, még ha "Super Chin" Exeterben nem is volt a helyzet magaslatán. 

Nem látni, hogy a holland kit tudna maga mögé utasítani, de mivel sok van még hátra, így változhatnak az erőviszonyok, viszont az biztos, hogy Barney-nak javulnia kell, ha elakarja kerülni a kiesést. 

Szerinted, ki végez az utolsó helyen?

bet365
megosztom