Olasz foci

A Farkasokra éri meg fogadni a Lazio ellen - tippötletek a Derby della Capitaléra

  • varin
megosztom

Több Lazio-játékost is lapoztatunk, de akad egy ennél is speciálisabb tippünk a derbire.

Városi derbit rendeznek hétvégén a Stadio Olimpicóban, a BL-ért küzdő Roma találkozik azzal a Lazióval, amely szintén a negyedik pozíciót célozta meg idény végére. Az előjelek azonban úgy is nagyon a "vendég" felé mutatnak, hogy a Sasok lesznek a 90 perc pályaválasztói, vagyis ők élvezhetik majd a viszonylagos hazai pályát.

1x2     
Lazio Döntetlen Roma
2.37 3.50 3.00

Ennek oka pedig a Lazio formájában keresendő. Simone Inzaghi csapatának ugyanis hetek óta nem jönnek az eredmények egyik sorozatban sem, és még a kötelező győzelmeket is csak vért izzadva tudták hozni a hónap elején. Kiestek az Európa Ligából, a hétpontos lemaradás a BL-helyektől pedig könnyen lehet, hogy azt jelenti, ha kikapnak szombat este, végleg elbúcsúzhatnak a jövő évi BL-szerepléstől. Viszonylagos öröm lehet az ürömben, hogy Inzaghi több játékosa is felépült sérüléséből, így már csak Berisha, Lukaku és Wallace maródi, a védelem viszont kiegészült Raduval és Bastosszal.

"Úgy vélem, jól szerepeltünk a derbi főpróbáján, hiszen elkerültük a kapott gólt. A 0-0 pedig jobb eredmény sokkal, mint az 1-1. Az elődöntő után nem tudtunk kellő időt szentelni a pihenésre, de mindenképpen szeretnénk bizonyítani szurkolóinknak. Sajnos egyelőre hiába javul a játékunk, győzni nem tudunk, az olyan meccseket, mint a Milan ellen, 10-ből 8-szor illik megnyerni" - mondta Inzaghi.

A túloldalon már inkább lehet örülni az eredményeknek, ha nem is frenetikus játékkal, de a Roma négy győzelmet hozott le a különböző sorozatokban. Míg a túloldalon most következik az év mérkőzése, addig a Románál már talán a Porto elleni BL-nyolcaddöntő van fókuszban, de azért ne felejtsük el, hogy a Farkasok jövő évi BL-szereplése finoman szólva is veszélyben forog, márpedig a legjobb négyből kiesni valószínűleg Di Francesco állásának szempontjából sem lenne üdvözítő.

Fotó: Agient Anomini

A vendégek vélhetően a 4-2-3-1-es felállást választják majd, Dzekót az egyre jobb formában lévő Zaniolo, valamint Pellegrini és Shaarawy segítheti, míg a hazaiaknál a 3-5-1-1-ben Immobile mögött Luis Alberto kap majd szerepet.

A mérkőzés játékvezetője az igazán keménykezű Paolo Mazzoleni lesz, akinek volt egy olyan szériája is, amikor hat meccs alatt 34 sárgát és 7 piros lapot osztott ki. A határ ennek megfelelően most igen magas, 7-nél tehetjük az egál line-t, míg a perchatár 22:00-nál áll. Ez utóbbi talán már irreálisan is alacsony, hiszen még Mazzoleni sem tartozik azok közé a játékvezetők közé, akik nagyon hamar kiosztanák az első kártyát, ráadásul a két csapat utolsó hat bajnokijából kétszer volt csupán lap a 23. minutum előtt.

Mazzoleni első kiosztott lapjai idén: 6, 34, 29, 47, 15, 34, 14, 35, 19, 74, 33.

Ha viszont a felek a második félidőre belelendülnek a faragásba, akkor több ötletünk is van arra, hogy kiket figyelmeztethet a spori.

Kemény mérkőzést várunk, mindenképpen római győzelemmel (vagy legalábbis pontszerzéssel), ahogyan a Lazio emberemlékezet óta nem tudta pályaválasztóként bajnokin megverni a Farkasokat. Reméljük, a több tippötlet közül zöldül majd néhány, és így plusszosan zárjuk a Derby della Capitalét.

Tippötletek a Lazio-Romára
5 gól alatt + x2  bet365 @1.90
Első lap: 22:00 után bet365 @1.83
Lucas Leiva lapot kap Unibet @2.55
Senad Lulic lapot kap Unibet @2.80
Stefan Radu lapot kap Unibet @2.80
[2847748] 2019-03-02 20:30:00 Lazio - Romax;
2019-03-01;55
2019-03-02;55
2019-03-03;55
270192
megosztom