Tenisz

Ideje veretni Federert?

 • Cesc18
megosztom

Roger Federer azzal a Borna Coriccsal néz farkasszemet a dubaji elődöntőben, akitől tavaly kétszer is kikapott.

Pénteken az elődöntős összecsapásokkal folytatódnak a küzdelmek Dubajban. Sajnos Fucsovics Marcinak nem jött össze a bravúr Roger Federer ellen, de nagyon szépen helytállt és csak nüanszokkal volt jobb nála a svájci legenda. A 20-szoros Grand Slam-bajnok 11. alkalommal jutott be a dubaji elődöntőbe, ahol az a Borna Coric lesz az ellenfele, akiről nincsenek túl szép emlékei. 

A horvát tehetség ugyanis az előző szezonban kétszer is borsot tört Federer orra alá. 

A sanghaji elődöntőben 6-4, 6-4-re verte a svájcit, míg a hallei füves torna döntőjében 7-6, 3-6, 6-2 arányban bizonyult jobbnak Rogernél. 

Ezen kívül még Indian Wellsben is találkoztak, ahol bár Federer nyert, de szetthátrányból kellett kapaszkodnia. A tavalyi három meccsük mellett még 2015-ből van egy randevújuk, akkor éppen Dubajban meccseltek. Azt a helvét simán hozta, viszont Coric akkor még szerencsés vesztesként jutott el a négyig úgy, hogy 15.00-ös szorzóval verte a negyeddöntőben Andy Murray-t. Az a négy évvel ezelőtti meccsük tehát semmilyen szempontból sem mérvadó. 

Federer csak szoros csatában tudta legyőzni Fucsovicsot. - Fotó: ATP

TIPPKIRÁLY 4
Országos Tippbajnokság


Kattints és nyerj menő Dorko-cuccokat összesen 150 000 forint értékben!

A tavalyi három összecsapásuk már sokkal beszédesebb, az jól kiolvasható belőlük, hogy Coric tudja, mit kell játszani Federer ellen, és van annyira erős fejben, hogy a fontos labdáknál is helyén legyen a szíve. 

A horvátnak most is minden esélye megvan arra, hogy legyőzze a svájcit, ugyanis a 37 éves zseni finoman szólva sem nyújtott eddig meggyőző teljesítményt. 

Philipp Kohlschreiber és Fernando Verdasco egyaránt szettet csent tőle és Fucsovics sem járt ettől olyan nagyon messze. Sok hibával játszik Federer, Marci ellen például másfél óra játék után már 30+ ki nem kényszerített hiba állt a neve mellett. 

Coric szívós játékos, aki nem ijed meg a hosszabb labdamenetektől, szóval ha Federer nem javul fel és játszik pontosabban, akkor a sok rontás már nem biztos, hogy belefér. 

Ami a horvátnál kérdés, hogy fizikálisan és mentálisan mennyire lesz friss, ugyanis mind a három meccsét döntő szett tie-breakben tudta csak hozni.

Fogadás a győztesre    
Borna Coric Roger Federer
3.00 1.40
Fogadási határidő: 16:00

Rettentő érdekes meccs lesz, aminek a favoritja a bukmékereknél Federer, de a fogadók inkább a horvátnak szavaznak bizalmat.

Amin nekünk megakadt a szemünk az a bet365 által kínált 1.80-as odds egy Coric-szettre. Más irodákban 1.70 körül adják.

Te milyen eredményt vársz?

bet365
 • Pro
  MoneyMaker
  2019. március 1., Péntek 07:46

  ATP | Borna Coric-Roger Federer

  2019. március 1., Péntek 16:00
  • Ország:Egyesült Arab Emirátusok
  • Fogadás típusa:Specális
  • Tipp:Player To Win A Set: Borna Coric Yes
  • Időszak:Teljes játékidős fogadás
  • Odds:1.80
  • Eddig éri meg:1.7
  • Tét:5
  • INDOKLÁS:

   Federer nincs sebezhetetlen formában, Kohlschreiber és Verdasco egyaránt szett nyert ellene és Fucsovics is abszolút tartotta a lépést. Coric is bőven tudja azt hozni, amit az említett úriemberek, ráadásul a horvát jó mérleggel áll a svájci ellen, miután tavaly Halléban és Sanghajban legyőzte, míg Indian Wellsben csak döntő szettben kapott ki tőle. Azt gondolom, hogy itt még a meglepetés is benne van, de olyan jól fizet a bet365-ön a Coric-szett, hogy abban még nagyobb értéket látok.

  • Eredmény:

   0-2

megosztom