Bundesliga

Ennyire azért nem underdog a Hertha - mi rájuk fogadunk a Bayern ellen

  • gb1
megosztom

Tippünkben persze erős hendikepet kap Dárdai csapata, amely többször borsot tört már a Bajorok orra alá.

Nem sok hiányzott a Hertha-bravúrhoz a Német Kupában. fotó: archív

Remek kis meccsekkel indul a Bundesliga szombati játéknapja, de méltán emelkedi ki közülük a Bayern München-Hertha összecsapás. Ugyan a Bőrnadrágosok felszállóágban vannak, de Dárdai csapata sem panaszkodhat a formára, így szerint a bukik kicsit elmérték a szorzókat.

1x2     
Bayern München Döntetlen Hertha BSC
1.18 7.00 17.00

Dárdai Pál berlini karrierje alatt szinte minden rivális ellen győzelemre tudta vezetni fiait. Kivétel a múlt heti ellenfél, azaz a Werder, amely az utolsó pillanatban ezúttal is pontot mentett ellenük az Olimpiai Stadionban. Olyan nagy skalpok ellenben már mind a vitrinben vannak, mint a Dortmund, Gladbach vagy Bayern. Sőt a münchenieknek egyenesen mumusa a fővárosi csapat, amely ellen négy bajnoki óta nem tudtak nyerni és a kupában is csak kínkeservesen gyűrték le őket.

[2803894] 2019-02-23 15:30:00 Bayern München - Hertha Berlinx;5

A magyar mester szereti elkerülni az európai kupaindulással kapcsolatos kérdéseket, pedig erre idén is jó eséllyel pályáznak. Jelenleg három pont választja el őket ettől és ha azon az úton haladnak, amit láthattunk tőlük az utóbbi hetekben, akkor simán összejöhet a bravúr. Mérlegük ráadásul idegenben sem rossz, jelenleg csont egál, de utóbbi két túrájukról hat pontot hoztak el - a bronzérmes helyen tanyázó, addig a pontig otthon veretlen Mönchengladbachot ráadásul nem kis meglepetésre 3-0-ra verték a Borussia Parkban.

Sajnos van, ami az évek alatt nem változott, az pedig az állandó sérült probléma. A lista ezúttal sem rövid, olyan fontos játékosokat kényszerül mellőzni Dárdai, mint a német válogatott Plattenhardt, az ifjú titán, Dilrosun, a veterán Ibisevic (ő eltiltott), de Pekarik, Leckie és Tournarigha sem bevethető.

Honfitársunk mondjuk nem az a fajta, aki kifogásokat keres és hiába a sok kihagyó, ezt szinte sosem hangoztatja. Ellenben leszögezte, hogy nem nyaralni utaznak Bajorországba.

Nem azért utazunk Münchenbe, hogy ott legyünk és közreműködjünk. Valamit el is akarunk hozni onnan. - mondta Dárdai.

A Bayern mestere lényegesen jobb helyzetben van, hiszen csak Tolisso, Robben és Goretzka vannak lerobbanva, de mindegyikük rövidesen visszatérhet. A kérdés csak az, hogy kinek ad pihenőt a horvát mester – az előzetesek szerint az utóbbi öt meccsen kezdő James Rodriguez helyett Müller, Coman helyén pedig Ribery lép pályára.

[2803894] 2019-02-23 15:30:00 Bayern München - Hertha Berlinx

A hét közbeni BL-meccsek egyik nagy meglepetése a Pool-Bayern (0-0) volt, amelyen a németek a szezon talán legmeggyőzőbb védelmi teljesítményével rukkoltak elő. Kovac leszögezte, hogy végre a bajnokságban is hasonlót szeretne látni, hiszen az eredmények ugyan jöttek az utóbbi hetekben, de öt Bundesliga meccs óta nem úszták meg kapott gól nélkül.

Azt már korábban is leszögeztük, hogy

nem értünk teljesen egyet a bukik oddsszabásával, de olyan szempontból nehéz belekötni abba, hogy a Bajorok az utóbbi 9/10 bajnokijukat behúzták.

Az otthon begyűjthető 30 egységből is behúztak 21-et, bár az utóbbi évekhez képest kissé labilisabbak az idény során.

Természetesen győzelmet azért nem várunk a Herthától, de az simán benne van a pakliban, hogy megszorongatják újra a címvédőt. A Berlinben lejátszott első meccsen, amit 2-0-ra nyert a Dárdai-legénység, semmi nem jött össze a Bayernnek, ez valószínűtlen, hogy még egyszer előfordulna. Többgólos gála-sikert ettől függetlenül nem várunk a hazaiaktól és az alábbi tipp pedig csak akkor lesz vesztes, ha Lewandowskiék minimum hárommal lesznek jobbak.

 

  • Ázsiai hendikep - Hertha +2.0 @1.950    

 

[2803894] 2019-02-23 15:30:00 Bayern München - Hertha Berlinx;
268479
megosztom