Kosárlabda

Hanga nélkül kéne csodát tennie a válogatottnak

megosztom

Sorsdöntő világbajnoki selejtezőt játszik péntek este Olaszországban férfi válogatottunk. Az esélyek nem mellettünk szólnak, de a csapat mégis bizakodó.

Már önmagában az is sikerként aposztrofálható, hogy a világbajnoki selejtezősorozat 10 fordulója után a magyar válogatottnak még van esélye a kvalifikáció kiharcolására, hiszen olyan együttesek szerepelnek a csoportunkban, mint Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Olaszország és Litvánia. A balti válogatott a papírformának megfelelően már abszolválta a továbbjutást, így a maradék két helyre még 4 csapat pályázik, vagyis az utolsó két fordulónak elég komoly tétje lesz.

Hanga klasszisára nem számíthat Ivkovics

"Igazából nincs mit számolgatni, az elsődleges és nyilvánvaló cél, hogy pénteken, Varesében legyőzzük az olaszokat hét vagy több ponttal, hogy az egymás elleni eredményekben jobbak legyünk. Utána reméljük, hogy a litvánok igazolják a papírformát, megverik az utolsó fordulóban otthon Olaszországot, mi pedig képesek leszünk egy történelmi sikerre a horvátok ellen. Az olaszok nagyon készülnek az utolsó két selejtezőre, hiszen az Euroliga-játékosaikat is mozgósították az Olimpia Milanóból, szóval nincs más lehetőségünk, ha ki akarunk jutni a világbajnokságra, meg kell nyerni az utolsó két mérkőzésünket" - nyilatkozta az nso.hu-nak Sztojan Ivkocics szövetségi kapitány.

Az olasz csapat hazai pályán mindenképpen esélyesebbnek számít, amit jól mutatnak az oddsok is, hiszen amíg a hazai 1.10 körül fizet, addig a mieink sikerek akár ötszörös pénzt is érne.

A számunkra szükségszerű hétpontos sikerre pedig nem is kínálnak szorzókat....

Győztes   
Olaszország Magyarország
1.14 5.00

Szintén nem segíti a csapat helyzetét, hogy amíg az olaszok jó pár Euroligás játékossal várnak minket, addig a mieinknél Hanga Ádám és Rosco Allen nem lesz ott parketten. A két légiósunk klubelfoglaltságok miatt maradt távol, míg a felkészülés során Kovács Péter és Horti Bálint esett ki a keretből.

A válogatott Olaszországba utazó kerete
Ruják András, Váradi Benedek, Perl Zoltán, Vojvoda Dávid, Benke Szilárd, Ferencz Csaba, Somogyi Ádám, Eilingsfeld János, Juhos Levente, Filipovity Marko, Keller Ákos, Jarrod Jones.

Az egymás elleni meccsünk alapján is jobb óvatosan bánni az esélyekkel, hiszen szeptemberben  hat ponttal kikaptunk a taljánoktól, úgy, hogy a négy negyedből hármat is elveszítettünk. Azon a mérkőzésen egyébként Hanga szintén nem volt ott, a legjobb játékosunk Vojvoda Dávid volt, aki 25 ponttal szórta meg az olaszokat.

Egymás ellen
18.09.17 vb-selejtező Magyarország Olaszország 63 : 69

A bukiknál a hendikephatárokat 11.5 ponton húzták meg. Ezt a line-t az olasz csapat hazai meccsei közül a hollandok és a lengyelek ellen megugrották, a litvánok és a horvátok viszont bőven belül tudtak maradni.

A magyar csapat Horvátországban 5, Litvániában 5, Lengyelországban pedig 10 ponttal kapott ki, míg a hollandok ellen idegenben is összejött egy 15 pontos siker.

Az eltökéltséggel a mieink oldalán nem lehet probléma, hiszen hetek óta ez a meccs tartja lázban a csapatot. Az mindenképpen a mieink mellett szólhat, hogy az olaszok számára még lesz lehetőség a javításra, ráadásul ha hét ponton belül maradnak, az az opció is megfelelhet nekik.

Nyilván hazai környezetben, a minőségibb kerettel rendelkező Olaszország favoritnak számít.

Ti mire fogadnátok ezen a meccsen?

 

Hendikep   
Olaszország -11.5 Magyarország +11.5
1.90 1.90
bet365

 

megosztom