Bajnokok Ligája

CR7 ismét Madridban - két tipp az Atlético-Juve összecsapásra

megosztom

Az Atlético Madrid vendége lesz szerda este a Juventus, ami Ronaldo számára különös élmény lehet.

Kevés annyira kiegyenlítettnek tűnő párharc van a Bajnokok Ligája nyolcaddöntői között, mint az Atlético Madrid és a Juventus összecsapása - még ha a szorzók nem is erről tanúskodnak. Noha a Zebrák dominálják bajnokságukat, az igazi erőfelmérő most következik nekik, hiszen ahhoz az Atléticóhoz látogatnak, amelyet idegenben legyőzni nagyon nehéz, viszont formájuk miatt nem feltétlenül lehetetlen.

   
Atlético Madrid Döntetlen Juventus
3.00 3.05 2.75

Cristiano Ronaldo tehát ellenfélként tér vissza Madridba, és furcsa módon amíg valószínűleg ő sok-sok szitkozódást, addig csatártársa, Mario Mandzukic annál több szeretetet kap majd a Matracosok híveitől. Persze a túloldalon is lesz hasonlóan pikáns debütáló, hiszen Álvaro Morata szép torinói időszakot tudhat maga mögött, nagy kérdés, hogy ezek után a spanyol fővárosban ismét magára talál-e.

De ha már Cristiano Ronaldónál járunk, túlzás lenne azt állítani, hogy szeret Simeone csapata ellen játszani, mivel igaz ugyan, hogy mindössze két csapatnak tudott többször betalálni (Sevilla, Getafe), az Atlético elleni gólátlaga relatíve elég gyenge.

Meccsenként mindössze 0.71 gólt szerez a korábbi városi rivális ellen CR7, míg mondjuk a Getafének átlagosan 1.64-et.

Azon csapatok közül, amelynek lőtt már legalább tíz gólt Ronaldo, ez a második leggyengébb mutató, csupán a Tottenham és a Villarreal ellen rosszabb a statisztikája. Persze egy CR-gólra így is "csak" 2.95-ös szorzóval fogadhatunk, amely a favorit kimenetel Griezmann 3.15-jét megelőzve az    -nél.

[2947297] 2019-02-20 21:00:00 Atlético Madrid - Juventusx

Persze nincs is oka önbizalomhiányosan pályára lépni most sem a portugálnak (no nem mintha ezzel valaha is vádolni lehetett), hiszen formája remek. Az elmúlt hetekben nem csak a gólszerzéssel, de a társak kiszolgálásával is észrevétette magát, így az Öreg Hölgy utolsó 11 góljából 8 alkalommal vállalt vagy előkészítő vagy befejező szerepet.

A Juve egyébként is kijönni látszik a kisebb hullámvölgyből, amit a bergamói kupafiaskó okozott, hiszen a Sassuolót és a Frosinonét is 3-0-ra intézték el, míg a túloldalon két vereséget követően a Rayo ellen lépett ismét helyes útra a Madrid.

Ami a szerda esti kezdőket illeti, Simeone szükségmegoldásként a 4-4-2-es felállásban a Morata-Griezmann duónak szavazott bizalmat, míg a vendégeknél a 4-3-1-2 kimaradója ezúttal Douglas Costa és a horvát-portugál duó mögött az argentin támadó, Paulo Dybala segítheti az előkészítést.

Filipe Luisnak, Thomas Partey-nak, Diego Costának, José Giméneznek, míg a túloldalon Blaise Matuidinek és Sandrónak kell figyelni, hogy ne kapjon sárga lapot.

Mesteri szavak
Diego Simeone: "Nagyon izgatott vagyok a mérkőzés előtt, jó kis párharc lesz egy remek ellenfél ellen. A tavalyi fiaskót követően szeretnénk messzire jutni. De mindkét csapatnak 50% esélye van a továbbjutásra, nem tudnám megmondani, ki is a favorit."
 
Max Allegri: "Hogy aláírnám-e ebben a pillanatban az 1-1-et? Ez attól is függ, hogy hogyan játszunk, de nagyon veszélyes csapatról van szó, így nem szívesen rizikóznám meg ezt az eredményt. A legfontosabb, hogy gólt, gólokat szerezzünk."

Mire fogadjunk?

Ha aláírná Allegri, ha nem, nagyon az 1-1 tűnik befutó eredménynek, nem véletlenül az alacsony, 5.50-es szorzó, ahogyan a döntetlen is csak tripla pénzt fizetne a fogadóknak. Ha van párharc, ahol még a Liverpool-Bayern Münchennél is óvatosabb, defenzívebb, kockázatkerülőbb játékot várunk, az bizony az Atlético Madrid-Juventus. A kevés gól szinte garantált, de érték nincs a fogadásban, így érdemes lehet az egyéb piacokon leskelődni.

A mérkőzés játékvezetője a német Felix Zwayer lesz, ami önmagában ugyan távol tarthatna minket a lapoktól, ám a 37 éves sípmester igen keménykezűnek számít. Hogy mást ne mondjunk, az utolsó három BL-meccsét 21 sárgával hozta le, de még a Bundesligában is akadnak 6-8 lapos találkozói.

Diego Costának figyelnie kell!

Az Atlético Madrid viszont az ilyen mérkőzéseken nem szokott ragaszkodni a hazai előny megszerzéséhez, valószínűleg Cholo mester most alávésné akár a 0-0-t is, ami megadhatja a választ arra a kérdésre is, hogy ki ragadja majd magához a kezdeményezést. Az elmúlt években, amikor az Atlético egy erős csapattal kezdett a BL-párharcban, bizony igen sok szabálytalansággal tarkítva tördelték a játékot. Két éve a Real ellen 3, korábban a Barcelona ellen 9 lapot hoztak össze, és a 2,5-es határ most is jó lehet fogadási szempontból.

Ha pedig a játékosok piacán nézelődünk és kivesszük az eltiltással fenyegetett úriembereket, akkor minduntalan Rodrigo nevéhez találunk vissza, aki valószínűleg nem csak sokat fog találkozni Ronaldóval a középpályán, de amúgy is neki van átlagosan a legtöbb szabálytalansága mérkőzésenként az Atléticóból.

Hamarosan egy külön cikkben a speciális fogadásokkal is foglalkozunk...

hatharom.com
Atlético Madrid 2.5 sárga felett Unibet @2.15
Rodrigo lapot kap bet365 @5.00
[2947297] 2019-02-20 21:00:00 Atlético Madrid - Juventusx;
megosztom