Bundesliga

Nem várt fordulat a Bundesliga-győztes szorzóiban - te kire fogadnál?

  • gb1
megosztom

A Dortmund előnye immár három pontra olvadt a Bayernnel szemben. Vajon lesz hat év után trónfosztás?

Február 18. Klasszikus késő téli hétfő. Reggel még fagy, de délután már enyhe tavaszi szellőt kapunk az arcunkba, az emiatt keletkezett mosolyt azonban hamar lemossa képünkről a papírformát borító német bajnoki. A hét első napja szinte hagyományszerűen balszerencsés és ez így alakult tegnap is, amikor hihetetlen módon a Bundesliga legerősebb támadósorával (54 lőtt gól) megáldott Dortmundnak csak 0-0-ra futotta a liga második leggyengébb védelmét felvonultató (46 kapott gól), a tabellán tök utolsó Nürnberg ellen.

A BVB-nél talán most már tényként jelenthetjük ki, hogy eljött a hosszú szezon során szinte elkerülhetetlen hullámvölgy. A február hihetetlenül pocsék módon alakult a Favre-legénységnek - zsinórban a harmadik bajnokiján remiztek, kizúgtak a Német Kupában, a Bajnokok Ligájában pedig csodára lenne szükségük, hogy az első legen elszenvedett 3-0-s zakót a javukra fordítsák. 

A Bayern München sem volt túlzottan meggyőző az utóbbi hetekben, de az eredmények azért jöttek Lewandowskiéknak. A Leverkusen elleni kisiklást leszámítva ha nyögvenyelősen is, de szállították a győzelmeket, így a kupában a legjobb nyolcba jutottak,

a Bundesligában pedig három egységre jöttek fel a listavezető Dortmund nyakára!

A különbség a 15. fordulóban még kilenc pont volt a felek között és természetesen az oddsok alapján is úgy tűnt, hogy a BVB lehet a befutó. Nagyjából két hónap kellet, hogy az oddsok újra kiegyenlítődjenek, sőt az Augsburg elleni siker után már újfent a Bajorok voltak az enyhe favoritok. A Dortmund nürnbergi fiaskója után azonban papíron már egyértelmű esélyesei a kiírásnak. 

Bundesliga 2018/19 - végső győztes    
Bayern München Borussia Dortmund
1.66 2.10

A 2018/19-es szezon kétség kívül sorsdöntő meccsét 04.06-án rendezik az Allianz Arenában, hiszen akkor fogadja a hatszoros címvédő a Dortmundot. A sorsolás talán a münchenieknek kedvez kicsit, de a cél egyértelmű mindkét félnek - az összes meccset győzelemmel szállítani.

Érdekes, hogy a bukik mennyire kizárják annak a lehetőségét, hogy más nyerje meg a ligát. Persze ez annyira nem meglepő, de ha mégsem az említett duóból kerül ki a győztes, megaoddsot lehet csípni. A harmadik legesélyesebb Gladbach végső sikere @101, a negyedik Lipcse @201, az ötödik Leverkusen pedig @1001-es szorzóval fogadható.

Te mit gondolsz a végső esélyekről?

268479
megosztom