Forma-1

Veszélyben a Mercedes vb-címvédése?

megosztom

Toto Wolff szerint a 2019-es aerodinamikai szabályváltozással a Forma-1 erősorrendjét kívánják megváltoztatni.

A Mercedes 5 éve nem talált legyőzőre. - Fotó: F1

Folyamatosan zajlanak a 2019-es konstrukciók bemutatása, a világbajnoki címvédő Mercedes is megmutatta már, hogy mivel szállnak harcba idén. A német istálló legnagyobb kihívója ezúttal is a Ferrari - Red Bull duó lesz, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint pedig a szabálymódosításokkal az uralmukat próbálják megtörni. 

Egyre fogy a levegő. Ha egy csapat dominál, a szabályokat mindig átírják, hogy hátrányba hozzák az adott alakulatot. Már-már ciki. A 2019-es aerodinamikai szabályváltozással a Forma-1 erősorrendjét kívánják megváltoztatni.

Láttunk már ilyet korábban a Ferrari és a Red Bull kapcsán is. Meg kell őriznünk a motivációnkat, magasra kell tennünk a lécet” – mondta a német Motorsport-Total.comnak.

“A feladatunk évről évre nehezebb. Mi jelentjük a mércét, de ez csak motivációt ad az ellenfeleknek. Be kell ismernünk, hogy nagyon erősek a riválisaink, és el kell fogadnunk, hogy az idei évben elveszíthetjük a világbajnoki címet” – olvasható a vezess.hu-n

Egyelőre még borzasztó nehéz jósolni, de azért nem ez az első, hogy a Mercedesnél úgy érzik, hogy a riválisok eléjük kerülhetnek. Ehhez képest öt éve uralják a száguldó cirkuszt. Nagy pénzt tehát ne tegyünk arra, hogy idén nem a Mercedeshez vándorol a konstruktőri vb-trófea. 

A bet365 szorzói.

A fogadóirodáknál is természetesen a Mercedes a favorit, míg az egyéni kiírásban Lewis Hamilton címvédésére fizetik a legkevesebbet. 

Szerinted melyik csapat lesz a befutó?

 

megosztom