Bundesliga

Túl- vagy alulárazott ilyen oddson a Leverkusen?

 • gb1
megosztom

A formára a Bayer és a Fortuna sem panaszkodhat, de a bukik sima hazai győzelmet várnak.

A Bundesliga vasárnap 18 órakor kezdődő párharca kivételesen nem a fordulózáró lesz, hiszen hétfőre marad a listavezető Dortmund és a a sereghajtó Nürnberg meccse. Természetesen azzal a találkozóval is foglalkozunk majd, most azonban a Rajna-parti affér, azaz a Leverkusen-Düsseldorf van terítéken.

1x2     
Bayer Leverkusen Döntetlen Fortuna Düsseldorf
1.40 5.00 7.50

Első blikkre simának tűnhet a hazaiak nyeretése, ám a Fortuna az utóbbi hetekben komoly formajavulást mutatott be. A liga legtapasztaltabb trénere által irányított csapat már 2018-at is meglepetéseredményeket szállítva zárta és azáltal, hogy az utóbbi 7 bajnokin 5-1-1 a mérleg, szépen eltávolodott a kiesőzónától.

Funkel a nagy öregek által előszeretettel használt 4-1-4-1-es hadrendet favorizálja, amelyet azonban remekül tud az aktuális ellenfelekhez igazítani. Ebben kifejezetten fontos szerepet kap a liga második legidősebb mezőnyjátékosa, a 36 esztendős Oliver Fink. Legutóbb az ő briliáns góljával húztak el 2-0-ra a Stuttgart ellen és kora ellenére még simán lehet benne pár szezon.

A mestert arról kérdezték a Bayer elleni bajnoki előtt, hogy figyelembe veszi-e a közelgő, kötelezőnek mondható Nürnberg elleni hazai meccset, erre pedig egyértelmű választ adott.

Nincsenek itt bónusz meccsek. Nem félünk egyik csapattól sem! Leverkusenben az utóbbi hetek remek idegenbeli játékára szeretnénk építeni.

- nyilatkozta magabiztosan Funkel.

Kisebb gondot jelenthet a vendégeknek, hogy Kevin Stöger és Kaan Ayhan sem játszhat eltiltás miatt, Sobotka fittsége pedig még kérdéses. A Hazaiaknál a kulcsemberek közül csak Lars Bender nem léphet a gyepre.

[2803887] 2019-02-17 18:00:00 Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorfx
[2803887] 2019-02-17 18:00:00 Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorfx;5

A formára a Gyógyszergyáriak sem panaszkodhatnak, akik sorra hozzák meccseiket. Jót tett az edzőváltás és Bosz érkezése óta komoly fellendülés tapasztalható a támadószekcióban. Azt ne felejtsük, hogy csütörtökön az Európa Ligában kellett helyt állniuk, így fáradtabbak lehetnek a lábak. Főleg, hogy Bosz a legerősebb kezdőjét küldte fel a Krasznodar elleni 0-0 alkalmával.
 

Tudtad?
 

 • A Leverkusen az utóbbi öt meccsét behúzta a Düsseldorf ellen
   
 • A Leverkusen az utóbbi három bajnokin legalább három gólt vert
   
 • A Leverkusen utóbbi 6/7 bajnokiján 2.5 találatnál több esett
   
 • A Gyógyszergyáriak az utóbbi 5/6 Bundesliga meccsükön győztesen hagyták el a pályát

 

Mindent összevetve a Düsseldorf hiába csak egyszer kapott ki az utóbbi öt idegenbeli bajnokiból, a szárnyaló Leverkusen nagy falat lehet a Funkel-brigádnak. Azonban hiába égett meg a Bayern München is nemrégiben a BayArenában, az 1.40-es 'H' odds annyira nem tetszik nekünk. Jó ötlet lehet ezt over 1.5 góllal megspékelni, ha magasabb oddsot akarunk fogni, de közel sem biztos, hogy egyoldalú lesz ez az összecsapás. Persze egy gyors hazai gól után akár a KO-s Lever-győzelem is benne van a pakliban...

 

Mit gondoltok, van érték 1.40-ért a Leverkusenben?

 

 

 

 

[2803887] 2019-02-17 18:00:00 Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorfx;
megosztom