Bundesliga

Mennyit tesz közé a felbőszített Dortmund?

  • gb1
megosztom

A Nürnberg az utóbbi 29 Bundesliga meccsen csak egy alkalommal nyert a Dortmund ellen. Csoda kéne a pontszerzéshez.

fotó: BVB Official

A német élvonalban ritka, hogy hétfőre is marad izgalom. A kivételes alkalmat ezúttal annak köszönhetjük, hogy a szövetség négy nap pihenőt adott a Bajnokok Ligájában csúfos vereséget szenvedő Dortmundnak. Lucien Favre fiai ideális ellenfelet kaptak az önbizalom visszanyerésére, hiszen a tabella utolsó helyén kullogó Nürnberg otthonában lépnek pályára.

1x2     
Nürnberg Döntetlen Dortmund
8.00 4.75 1.40
[2803893] 2019-02-18 20:30:00 Nürnberg - Borussia Dortmundx;5

Januárban nem sok jele volt annak, hogy a BVB-t hullámvölgy veszélye fenyegeti, ám az év második hónapjában elérte őket a downswing. Ebben a hónapban négy tétmeccset játszottak eddig, amelyből egyet sem tudtak megnyerni, ami még hagyján lenne, de olyan kulcsfontosságú párharcokon hasaltak el, mint a Werder elleni Német Kupa nyolcaddöntő és a Tottenham elleni BL-derbi első lege.

Az eredmények hiányát részben a kulcsjátékosok sérüléseire foghatjuk, de az alapvető morál is mintha visszaesett volna. A csapat mestere egyelőre nem aggódik és természetesen örült az extra nap pihenőnek, hiszen mindenkire ráfér a regenerálódás. ”A lényeg, hogy azt játsszuk továbbra is amit eddig, csak kicsit több türelemmel és ne kapjunk hülye gólokat." – célzott arra, hogy a Bremen, Hoffenheim és a Tottenham is komoly egyéni hibát tudott kihasználni ellenük.

Minden eshetőségre fel kell készülnünk, egy nagyon atletikus csapat ellen játszunk.

A Werder ellen 4-4-2-t játszottak, de nem tudjuk, hogy milyen rendszerben lépnek pályára. A Bréma ellen elég rendezettek voltak, jól védekeztek és kialakítottak pár remek helyzetet is."

- tette hozzá Favre, utalva az edzőváltásra.

A dicséretek ellenére nem valószínű, hogy a Nürnberg sok vizet zavarna hétfőn, bár ha mégis, akkor valóban a Darazsak hullámvölgyről beszélhetünk. A Der Club ugyanis nem mélyrepülésben, hanem a béka feneke alatt van formaügyileg. A csapat ugyanis

az utóbbi nyolc bajnokijából hetet elveszített és 15 meccse nyeretlen a Bundesligában.

Ráadásképp a 2018-ban visszajutott együttes jegyzi a legkevesebb győzelmet a ligában – mindössze kettőt. Hazai pályán hasonlóan pocsék a mérleg, a Max-Morlock közönsége előtt nyolc párharc óta nem tudták bezsákolni a három pontot, bár a 21 kör alatt összegereblyézett 12 pontból 10-et otthon szereztek

Nürnberg#ger-nurnberg#5

Ilyen vesszőfutás után nem csoda, hogy a vezetőség kivágta a 49 éves taktikust, Michael Köllnert, akinek mellesleg a feljutást köszönhették. Repült a sportigazgató, Andreas Bornemann is. Ezeknek a fejleményeknek köszönhetően újabb fiatal edzőt köszönthetünk a Bundesligában, hiszen ha átmenetileg is, de a 40 éves Boris Schommers kezébe adták az irányítást.

Ha tehát valamiért óvatosan kell bánni a mérkőzéssel, az az edzőcsere miatt kapott új impulzusok hatásának kockázata. Nem egyszer esett meg a történelemben, hogy egycsapásra megfordult egy együttes szezonja az új mesterrel. Mindenesetre nem hinnénk, hogy Schommers egyből csodát tenne a bajnokságot még mindig vezető Dortmund ellen, így egy elég óvatos tippet küldünk játékba.

 

  • Fogadáskészítő - Dortmund nyer + 1.5 gól fölött @1.62    

 

[2803893] 2019-02-18 20:30:00 Nürnberg - Borussia Dortmundx;
268479
megosztom