NB I

Rangadón javíthat a Ferencváros

  • varin
megosztom

Újpesten botlott a zöld-fehér alakult, de a Cívisvárosban sem lesz könnyű dolga Bödééknek.

Elméletileg rangadó, gyakorlatilag kötelező győzelem vár a listavezető Ferencvárosra, amely a negyedik helyezett Debrecenhez látogat. Noha az elmúlt években komolyan meggyűlt a fővárosiak dolga a Lokival, az Újpest elleni fájó pontvesztést követően illene nyernie a trónkövetelőnek. Erre pedig nem is kapunk rossz oddsot!

1x2     
Debrecen Döntetlen Ferencváros
4.33 3.40 1.75

Könnyedén állhatna hat ponttal és két 1-0-val a Fradi februárban, ám az Újpesten kapott 94. perces gól elrontotta a tökéletes mérleget. Noha a két elveszített pont fájó, talán lehet úgy fogalmazni, hogy most belefért, hiszen a zöldek így is egy ponttal növelni tudták fórjukat a Videoton előtt. Mivel a piros-kékekre ismét egy nehézkes meccs vár (az MTK-hoz látogatnak, amely októberben egy hármast gurított Felcsúton), egy győzelemmel újabb értékes egységekkel növelhetnék előnyüket az élen. A Fradi ukrán trénere, Szerger Rebrov elégedett is a jelenlegi helyzettel.

"A legfontosabb az, hogy fizikálisan készen állunk a kihívásokra. Ezen a téren az első két bajnoki mérkőzés között is sokat javultunk. Természetesen még volt pár félreértés a pályán, nem mindig értették meg egymást a játékosok nyomás alatt. Összességében viszont elmondhatom, hogy elégedett vagyok a csapattal az első két bajnoki után, és bízom benne, hogy a DVSC elleni találkozó után is ugyanezt mondhatom majd el" - nyilatkozta Rebrov a fradi.hu-n.

Fotó: Archív

Ezzel szemben Debrecenben semmi ok az optimizmusra, és nem csak azért, mert a csapat 180 percig képtelen volt a kapuba találni. Az Újpest ellen még láthattak pozitív jeleket a szurkolók, a Loki kapufát rúgott, nyomás alatt tartotta a lilákat, viszont a kisvárdai 0-3 komoly kérdéseket vet fel a csapat hozzáállását illetően. Többen igen kemény kritikát fogalmaztak meg a hajdúságiakkal kapcsolatban, kiemelve, hogy "furcsa", hogy mennyi pontot szór el a Loki a keleti riválisok ellen.

"Tisztában vagyunk vele, hogy a Ferencvárost tartják a mérkőzés esélyesének, de szeretnénk jó teljesítményt nyújtani, jó eredményt elérni és meglepetést okozni, ennek szellemében készültünk a szombati rangadóra. Az FTC-nek több új labdarúgója is van, nem tudjuk, mennyire illeszkedtek be a zöld-fehérek játékába, továbbá azt sem, milyen felállásban játszanak majd. Próbálunk alkalmazkodni a helyzethez, védekezésben és támadásban is megvan az elképzelésünk. Szeretnénk kiszolgálni a közönséget a Nagyerdei Stadionban, ahol mint mindig, ezúttal is remek hangulat várható, hisz mind a két csapat kiváló szurkolótáborral rendelkezik" - véleményezte a mérkőzést Herczeg András a dvsc.hu-nak.

A jó hangulat egy Fradi-Debrecen meccsen szinte garantált, gólzáporra viszont nem feltétlenül kell számítanunk. Egyrészt a fővárosiak játéka Rebrov alatt nem a mindent elsöprő presszingről szól, másrészt ebben a párharcban az utolsó hat meccsen csupán 11 gól esett. Mi most is egy kevés gólos, szoros meccset vizionálunk, amelynek a végén azért a Fradi örülhet majd.

hatharom.com
Bet Builder: Ferencváros nyer + 4 gól alatt
bet365 @2.37
[2809051] 2019-02-16 14:00:00 Debrecen - Ferencvárosx;
2019-02-16;212
268681
megosztom