Sportfogadás

Szenvedélye a hoki a Logibet új profijának - interjú Karlssonnal

A statisztikák bizonyítják, nagyot fogott a Logibet Karlssonnal, az új masterrel.

Néhány napja számoltunk be róla, hogy a Logibet oldalához csatlakozott Karlsson, egy olyan tippmester, aki korábban egy másik felületen osztotta meg tippjeit.

Miért választottad a konkurens platform helyett a Logibetet?

Ismertem a Logibetet már régebben is, de megmondom őszintén a kezdetek kezdetén volt pár olyan dolog amivel nem tudtam azonosulni, nem titok, hogy ilyen volt például a 60 perces határidő az események előtt ami alapjaiban nyírta ki a tippek bizonyos százalékát.

Ezen (is) sikerült változtatni azonban azóta Logibetnek illetve sok más dologban is nagyon jó irányba fordult át minden.

Látom a törekvést a fejlődésre és azt is, hogy nagyon jó kezekbe került ennek a projektnek az irányítása.

Kár lenne tagadni az anyagi részét is a szerepvállalásomnak. Ha jól teljesítek, akkor ezt anyagilag is honorálni fogják és nem mellesleg hiszem azt, hogy a teljesítményemnek köszönhetően képes lesz a Logibet is még nagyobb büdzséből dolgozni ami megint mindenkinek win-win szitu.

Mit kell rólad tudni tippadóként, mióta foglalkozol sportfogadással?

Az NHL tippekkel gimnázium óta, már akkor is egy nagyon átgondolt stratégia mentén fogadtam. Ugyanis 200 Forinttal rakosgattam egybe 2-3 NHL döntetlent, bízva abban, hogy másnapra lesz 2-3 ezer forintom. Meglepően jó arányban jöttek emlékeim szerint, aztán persze lehet a nosztalgia szépít meg mindent.

Innen jött minden, egyre több időt raktam bele a döntetlenek vadászásába (nem mintha lett volna értelme) majd elkezdtem szépen sorban foglalkozni más tippekkel is, melyeknek szintén próbáltam az akkori lehetőségekhez képest utánanézni. Csodás időszak volt az, reneszánszát élték a különböző blogok és fórumok, természetesen ott is igyekeztem kivenni a részemet az aktuális kedvenc helyeimen, melyek már ezer éve nem is léteznek :)

Szándékosan nem írtam, hogy hány éve is volt a gimi, ilyen ez a férfi hiúság ha az ember közelebb van a 30-hoz mint a 20-hoz:)

Mit kell tudni rólam mint tippadó? Röviden annyit, hogy nem fogok felelőtlenül tippelgetni, kifejezetten nagy erősségem a kiegyensúlyozottság.

Ezt megerősíti a Logibetes indexem is stabilitásban majdnem maximális, őszintén úgy gondolom, hogy teljes joggal.

Mikre szoktál fogadni, milyen tippek várhatóak tőled, illetve mikor?

Általánosságban nézve jégkorongra, amerikai focira, gurulós focira és a legújabb hóbortomra, a kosárlabdára így a tippek is elsősorban ezekre fognak érkezni.

Hogy mikor? Szívem szerint minden nap megvárnám a korongbedobást az NHL meccseknél mert bármikor előfordulhat utolsó pillanatokban kiderülő sérülés, de ez természetesen nem életszerű, Login ráadásul 30 perces szabály is van (valaki nagyon felkészült!). Igyekszem minél korábban tippelni. A magyar jégkorongnál kb. 60 perccel a kezdés előtt már kint szoktak lenni a keretek többnyire, ott azt meg fogom várni mivel szeretik elhallgatni az információkat a csapatok - más kérdés inkább lustaságból és a siralmas kommunikáció miatt mint taktikából.

Íme Karlsson legjobb sportágai - további infókért kattints a képre

Alapvetően azonban igyekszem a tengerentúli tippeket 22:00 előtt kirakni, de biztosan lesz amikor ezen kicsit túlcsúszok. A ‘korai’ tippelésre való törekvéssel viszont nem lesz gond.

Ha jól tudom, ahogyan varin, úgy te is sok-sok forrást használsz tippjeidnél. Előfordulhatnak kevésbé megindokolt tippek is?

Abszolút. Nekem az az elméletem, hogy egy tippadó ha 0-24-ben foglalkozik akkor sem tud mindent lefedni kellő alapossággal, csak pár piacot. Specializálódni kell, a többire úgyse lesz energiád.  Így vagyok ezzel én is, csinálom azt amihez értek, a többinél pedig igyekszem találni olyan forrásokat akik elvégzik helyettem a munkát.

Szóval lesznek bőven olyan tippek melyeknél nem tudok értelmes indoklással szolgálni, de fontos megértenie a követőimnek, hogy az indoklás hiánya sohasem fog a minőség rovására menni.

Benne vagyok továbbá egy zárt külföldi projektben is aminek a lényege az, hogy mindenki a saját erősségére tippeljen és ott próbálja meg megverni a bukikat - szigorúan ázsiai irodáknál. Ehhez a projekthez nem lehet befizetni sem, csak meghívásos alapon lehet bejutni, ha megtetszik a munkád az ott lévő tippadóknak. Bennem az NHL-tippjeim miatt láttak fantáziát (magyar jégkorong nem érdekelte őket, az túl kicsi piac oda), fogok onnan is hozni tippeket még ha természetesen nem is mindent.

Összegezve ezt az összetett kérdést: Igen, több forrással fogok dolgozni és igen előfordulnak majd kvázi indoklás nélküli tippek. Utóbbin nem tudok változtatni, mert bullshit-et írni sincs értelme a semmiről.

Jégkorongból 1170 tipp után közel 7.54%-os ROI-d van, ami kimagaslóan jó adat. Mondhatni, hogy jégre születtél?

Nem mondanám, egy kismalac is otthonosabban mozogna a jégen mint én :) De a sportfogadásban mindenképp. Nincs ebben nagy titok, hogy miért pont a jégkorong az ami a legnagyobb erősségem. Az ember ott tud a legjobban teljesíteni, ahol megtalálja a szenvedélyét (ez elég Szabó Péteres lett, nem?) és amire nem sajnálja az energiáját áldozni nap mint nap. Ez nálam a hoki. Imádom, nézem, követem és bújom az ajánlatokat minden nap.

(Karlsson debütálása nem akárhogy sikerült, első két tippje rögtön 2 feletti szorzókkal zöldült az NHL pénteki játéknapján!)

Milyen bankroll-menedzsmentet javasolsz a tippjeidhez, milyen tétekben várhatunk tőled tippeket?

Rengeteg tippem van naplózva, de kár lenne tagadni, hogy itt azért nem végig egy tétrendszerrel dolgoztam. Amikor elkezdtem tippelni a Logibeten akkor a flat stake rendszert választottam ki, ez nálam 3 egység. Maradok is ennél a módszeremnél, de lesznek kivételek amikor alá vagy felé megyek ennek. Bankroll-menedzsmentet nézve a konzervatívabb stratégiák híve vagyok, így

a 3 egységes tippemre 0.8-1.2% között raknék az induló tőkéből nézve - majd ehhez igazítanám a többi tétet is 1-10-ig.

Lehet kevésnek tűnik ez, de szerintem nagyon fontos az, hogy egy rossz széria esetén se remegjen meg a kezünk a fogadásoknál, ehhez pedig kell egy biztonságos tét.

Sok sikert kívánunk!

Ha meggyőztek Karlsson szavai és statisztikái, akkor a Logibeten továbbra is havi 19.99€-ért tudsz feliratkozni rá, amely ráadásul tartalmazza az összes többi tippmester tippjét is. Ne habozz, csatlakozz a nyerők táborához!