Tenisz

Ez a nap egyik legbiztosabb teniszes overe?

  • Cesc18
megosztom

A 2. kiemelt Fabio Fogninire izzasztó meccs vár a spanyol Jaume Munar ellen a Buenos Aires-i torna nyolcaddöntőjében.

Szerdán a topkiemeltek közül Fabio Fognini és Marco Cecchinato mutatkozik be Buenos Airesben. Mindkét olaszra nehéz mérkőzés vár, hiszen Jaume Munar és Christian Garin személyében feltörekvő és nagyon ügyes salakos játékosokkal találkoznak. 

Munar kifejezetten jól indította a dél-amerikai salakos szezonját, hiszen múlt héten Cordobában a negyeddöntőig verekedte magát, ahol a hazai közönség támogatását élvező Federico Delbonis ellen is megvoltak a lehetőségei. Akkor nem élt ezekkel, a tegnapi visszavágón viszont sikerült revánsot vennie. 

Fogadás a győztesre    
Jaume Munar Fabio Fognini
2.10 1.66

A nyolcaddöntőben Fognini ellen sem indul rossz esélyekkel harcba. Ugyan az olasz két tornagyőzelmet és két döntőt is számlál Dél-Amerikában, azonban Buenos Airesben az elmúlt években nem jött ki neki a lépés. 

Olyannyira nem, hogy a 2014-es döntője óta nem tudott meccset nyerni az argentin fővárosban, pedig négyből négyszer hozták ki favoritnak. 

Fognini az elmúlt négy évben nem nyert meccset Buenos Airesben. - Fotó: ATP

Ez a rossz széria betudható annak is, hogy általában Buenos Airesben szokta megkezdeni a dél-amerikai tornák sorát, és az év első salakos ATP-tétmeccsén nem mindig van a helyzet magaslatán. Erre jó példa a múlt heti cordobai szereplése, ahol nagyon sima meccsen búcsúzott Aljaz Bedene ellen. Most azért egy fokkal már ütőképesebb játékra számíthatunk Fogninitől, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Munart könnyen el is tudja intézni. 

Viszonylag friss élményük van egymásról, ugyanis szűk egy hónapja az Australian Open első körében is randevúztak. Akkor két tie-breakes szett után Munar a harmadik játszmában feladta a meccset. 

Ezúttal is közel lehetnek egymáshoz. Munarnak megvan a játéka ahhoz, hogy szorossá tegye a meccset és akár le is győzze az olaszt. Fognini egyébként az elmúlt három szezonban 16 győzelmet számlál a dél-amerikai salakos versenyeken és ebből 10-et úgy nyert meg, hogy 21.5 fölé kúszott a játékok száma. 

Jaume Munar-Fabio Fognini
hatharom.com
Játékok száma - 21.5 felett
1.84 @    
Fogadási határidő: csütörtök, 01:00
pinnacle
megosztom