Bajnokok Ligája

Jól fizetnek a gólok a Roma-Portón, használjuk ki

megosztom

Di Francesco fiai szépen termelik a gólokat az Olimpicóban és a BL tavaly is a legjobbat hozta ki belőlük.

fotó: UEFA Twitter

Hosszú szünet után végre folytatódik a küzdelem a világ legizgalmasabb klubfoci sorozatában. Kedden két párharc kerül megrendezésre, amelyből az MU-PSG viszi el a rivaldafényt. Azt a párharcot már több ízben körbejártuk, most azonban megvizsgáljuk kicsit a háttérben meghúzódó Roma-Portót is, amelyen a bukik szerint a továbbjutás abszolút kétesélyes.

Fogadás továbbjutóra    
Roma Porto
1.95 1.80

Az Örök város csapata tavaly egy mesébe illő menetelést produkált, végül az elődöntőben, 7-6-os összesítéssel maradt alul a Liverpoollal szemben. Ha valaki esetleg elfelejtette volna minden idők egyik legnagyobb visszatérését - bár ha emlékszik is - , mindenképp szánjon pár percet a hollywoodi filmbe illő párharc összefoglalójára. 

Jelenlegi formájukra összességében nem lehet nagy panasz, mivel az utóbbi tíz tétmeccsükön csak a Juventus és a Fiorentina verte őket, igaz a firenzeiek egy hatalmas 7-1-es pofont osztottak ki Dzekóéknak. A csoportjukban a Real Madrid ugyan 2-0-ra nyert ellenük otthon, de a CSZKA-t és a Plzent egyaránt simázták, 8-0-s összesített gólaránnyal.

Az Olimpicóban amúgy is szép számmal termelik a találatokat, a bajnokságban 11 meccsen 28-at lőttek, igaz ellenfeleik is szórtak 17-et.

Di Francesco erre utalva elmondta a meccset megelőző sajtótájékoztatón, hogy fontos lenne kapott gól nélkül megúszniuk. "Ez a meccs remek lehetőség arra, hogy növeljük a lelkesedésünket. Erősnek kell lennünk védekezésben és

életbevágó lenne, hogy ne kapjunk gólt, bár nem hagyhatjuk, hogy ez rányomja a bélyegét arra, amit képviselünk és ahogy játszani akarunk.

- mondta a tréner rámutatva, hogy a támadófocit nem fogják beáldozni a védelem oltárán.

1x2     
Roma Döntetlen Porto
2.10 3.50 3.75

A Románál több hatalmas ígéret is rúgja a bőrt jelenleg, ilyen a 19 éves Nicoló Zaniolo, a szintén 19 Justin Kluivert vagy a 21 éves Cengiz Ünder. Előbbi kettőt a kezdőbe várhatjuk, utóbbi játéka viszont egyelőre kérdéses. Di Francescónak ráadásul komoly fejtörést okozhat, hogy egyik legfontosabb védője, Manolas sem 100 százalékos, ahogy Schick és az első számú kapus, Robin Olsen is kidőlt. A Portónál is vannak fontosabb kihagyók, Corona eltiltás miatt, Marega és Aboubakar pedig sérül miatt nem lesz a pályán. 

[2947301] 2019-02-12 21:00:00 Roma - FC Portox
Olvasóink elég egyértelműnek látják az odavágó kimenetelét, hiszen háromesélyes viszonylatban 87 százalékuk Roma győzelmet vár!

Az október óta veretlen Porto háza táján is nagyjából Sérgio Conceicao kívánalmai szerint mennek a dolgok. Ugyan az előző hónapban tizenegyesekkel kiestek a kupából a Sporting ellen, de ez a kis kisiklás nem zökkentette ki őket. Ami főleg magabiztosságot adhat, hogy túráikon parádésan szerepelnek.

Immár 14 tétmeccs óta veretlenek idegenben és ez idő alatt 30-9-es gólarányt hoztak össze.

Ne felejtsük, hogy kapujukban ráadásul a hatalmas rutinnal rendelkező vezéregyéniség, Iker Casillas áll. Ez rendkívül fontos faktor lehet mentális szempontból.

Nem elhanyagolható tény, hogy az UEFA 2018-as decemberi határozata alapján a legjobb 16 között elkezdik alkalmazni a topligákban már bemutatott VAR, azaz videóbíró rendszert!

Ha kicsit mélyebbre túrunk a statokban, akkor láthatjuk, hogy a Roma az utóbbi 17/14 alkalommal szerzett gólt a Bajnokok Ligája meccsein, bár 17/11-szer kapott is cserében. A Porto az idei kiírásban átlagban 2.5 gólt szerzett meccsenként és enyhe favoritja is a párharcnak, ám a továbblépéshez egy gólt illene becsikarniuk a keddi meccsen.

Mivel Di Francesco filozófiája is az intenzív támadófociban rejlik, úgy véljük, hogy a gólokban lehet az érték kedden. Remek megtérüléssel kecsegtet a 2.5 feletti opció (1.90), de szerintünk az alábbi tipp az egyik legbiztonságibb fogadás az odavágón.

 

  • Ázsiai hendikep, Gólok száma 2.0 felett @1.430    

 

[2947301] 2019-02-12 21:00:00 Roma - FC Portox;
megosztom