La Liga

1.72-es tippet húzunk a spanyol fordulózárón

megosztom

Pocsékul indult az Alavés éve, de még tartják pozíciójukat. Az idegenben szenvedő Levante ellen illene a pontszerzés.

A La Liga 23. fordulóját két pocsék formában lévő csapat párharca zárja. Az alacsony gólszámot és nagy taktikai csatát ígérő Alavés-Levantét este 21 órakor kezdik a Mendizorrotzában.

1x2     
Deportivo Alavés Döntetlen Levante
2.10 3.40 3.60

Sokáig úgy tűnt, hogy a szezon egyik meglepetéscsapata az Alavés lesz, amely a bukdácsolások ellenére még mindig tartja pozícióját az európai kupaindulást érő helyek közelében. A meggyengülésük okát főleg Ibai Gomez (Bilbao) és Rubén Sobrino (Valencia) távozásában kell keresni.

A három gólnál és öt gólpassznál járó Jony stabil kezdője az Alavésnek. fotó: archív

Abelardo fiai hetedik helyüket főleg hazai teljesítményeiknek köszönhetik, mivel saját közönségük előtt ezidáig egyetlen zakót - két héttel korábban a Vallecano ellen - jegyeznek. Főleg masszív védekezésüknek emeli ki őket a többiek közül -

a Mendizorrotzában lejátszott tíz meccsből öt győzelmet és négy döntetlent szállítottak, mindezt 11-7-es gólaránnyal.

A hátsó alakzat ezúttal is komoly feladat elé néz, hiszen a Levante elöl várhatóan a kilenc gólnál járó Rogerrel és a hatot jegyző Luis Moralesszel áll majd fel.

Az sem túl megnyugtató, hogy az évet nyitó Valencia elleni 2-1-et négy nyeretlen meccs követte, ráadásul az utóbbi három meccsükön úgy kaptak ki, hogy gólt sem rúgtak. Mentségükre szóljon, hogy két top ötös csapat, a Real Madrid és a Getafe gázolt át rajtuk igazán, búsulni azonban nincs idő és a Levante ellen kötelező lesz számukra a pontgyűjtés.

A kereteket tekintve a hazai oldalon újfent Abelardo rendelkezésére áll az Ázsia Kupáról visszatért Takashi Inui. Rodrigo Ely ugyan már edzett a csapattal, de még nem valószínű, hogy hadra kész, ahogyan Sivera és a szerb középpályás, Brasanac sem. A Levanténél Campana eltiltását tölti, Chema Rodriguez és Rochina játéka pedig kérdéses, az egykor Újpesten futballozó Enis Bardhi viszont a kezdőbe várható.

[2844803] 2019-02-11 21:00:00 Alaves - Levantex

A Levante az egyik leghektikusabban teljesítő társaság az idényben, hiszen olyan csapatok ellen értek el meglepetésgyőzelmeket, mint a Real Madrid, vagy az otthon kiváló Betis. Rosszabb napjaikon azonban meg is szórták őket, a Sevilla például két meccsen 11-et vágott hálójukba. 

Ami aggasztó lehet továbbá Paco López mesternek - aki mellesleg sok élvonalbeli tapasztalattal még nem rendelkezik -, hogy fiai az utóbbi ötből négy idegenbeli meccsükön nem tudtak betalálni. A helyzet amúgy sem rózsás, hiszen a Blancók októberi legyőzése óta nyolc tétmeccsen 0-4-4 a mérlegük Valenciától távol.

[2844803] 2019-02-11 21:00:00 Alaves - Levantex;5

Az oddsok alapján enyhén a hazaiak a találkozó esélyesei, bár szerintünk inkább a döntetlen lehet a reális kimenetel. Amire szintén nagy esély van, elnézve a korábban említetteket,  hogy underes meccset játszanak a felek, így a bet365 fogadáskészítőjével az alábbi tippet küldjük játékba.

 

  • Alavés vagy döntetlen + 4 gól alatt @1.72    

 

[2844803] 2019-02-11 21:00:00 Alaves - Levantex;
megosztom