Bundesliga

Mire fogadjunk a kiesés elől menekülők összecsapásán?

  • gb1
megosztom

Kötelező a hazai siker, miután a Stuttgart egyetlen méregfoga is kihullott, hiszen Gomez eltiltás miatt nem játszhat.

A Bundesliga 21. fordulóját vasárnap 18 órától a Düsseldorf-Stuttgart párharc zárja. A Fortuna az utóbbi öt meccsen gyűjtött tíz egységnek hála megkezdte a felzárkózást a középmezőnyhöz, míg a Stuttgart továbbra is a sereghajtók közt tengődik.

1x2     
Düsseldorf Döntetlen Stuttgart
2.10 3.50 3.50
268479

Friedhelm Funkel csapatán legutóbb a Lipcse 4-0-al gázolt át a Merkur-Spiel Arenában, ezzel keresztül húzva számításainkat. A blamát jól reagálta le a Düsseldorf és egy hete pontot mentett a hazai pályán csak három zakót jegyző Hoffenheim otthonából.

A hét találattal a házi góllövőlistát vezető fiatal belga támadó, Lukebakio akkor csak csereként kapott lehetőséget, ám sok mindent nem tudott hozzátenni a meccshez. A játékos immár 331 perce nem talál a hálóba, így könnyen lehet, hogy ismét a padon kezd majd. Hiányzók mindkét félnél lesznek, ám a nagyobb érvágást egyértelműen Mario Gomez távolléte okozhatja a VfB-nek.

[2803884] 2019-02-10 18:00:00 Fortuna Düsseldorf - VfB Stuttgartx

Az újonc Fortuna hét közben a Schalke ellen kizúgott a Német Kupából, így immár a teljes fókuszt a bennmaradás kiharcolására helyezheti. Egy esetleges győzelemmel komoly lépést tehetnének a célok megvalósításáért és tíz ponttal elhúzhatnak a kiesési zónától.

A vasárnapi bajnoki lesz Friedhelm Funkel 800. meccse - játékos és edzőként egyben - a Bundesligában. Ennél csak Felix Magath (801), Otto Rehagel (1033) és Jupp Heynckes (1138) szerepelt többször a német élvonalban.
Fortuna Düsseldorf#ger-fortuna_dusseldorf#5

A Stuttgart meglehetősen pocsék idényét egyelőre az edzőváltás sem terelte jobb irányba. A svábok egy hat meccses bukószériát törtek meg a múlt héten, sőt nem kis meglepetésre egészen a 90. percig vezettek a Freiburg otthonában, ahol végül Gomez kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozva nem sikerült megtartaniuk az előnyt és 2-2-vel végeztek. A veterán német válogatott a legrosszabbkor esett ki, hiszen a bennmaradáshoz pont vasárnapihoz hasonló meccseket kéne hozniuk.

Persze ez meglehetősen nehéz feladat lesz, hiszen ahogy azt idén láthattuk, idegenben eléggé szenvednek Pavardék.

A Stuttgart rendelkezik a liga második legrosszabb idegenbeli mutatójával – az 1-1-8 mellé 7-24-es gólarány társul.

Nem beszélve arról, hogy az összesen 44 beszedett találatnál csak a Nürnberg kapott többet és az utóbbi 9/8 túrájukon minimum kettőt vágtak nekik az ellenfelek. Ez aligha lehet megnyugtató a VfB drukkereknek, főleg, hogy a Fortuna idén többször megmutatta, hogy a védelmi megingásokat kegyetlenül ki tudja használni.

VfB Stuttgart#ger-vfb_stuttgart#5

Mindezek ellenére a hazaiakra elég magas szorzót állapítottak meg az irodák, hiszen azt bő kettes oddson pakolhatjuk. Ez főleg annak köszönhető, hogy Funkel csapata is képes komoly megingásokra, ezért mi újfent egy bebiztosított, fogadáskészítővel összerakott tippet tolunk a meccsre.

 

  • Düsseldorf vagy döntetlen + 1.5 gól fölött @1.62    

 

[2803884] 2019-02-10 18:00:00 Fortuna Düsseldorf - VfB Stuttgartx;
megosztom