Tenisz

Mire lesz képes Fucsovics az elődöntőben?

  • Cesc18
megosztom

A magyar játékos szombaton az olasz Matteo Berrettini ellen lép pályára a szófiai tenisztorna elődöntőjében.

Szombaton az elődöntőkre kerül sor Szófiában, méghozzá magyar érdekeltséggel. Fucsovics Márton a tavaly május végi genovai versenyt követően ismét bejutott egy ATP-tornán a legjobb négy közé. És minden esélye megvan arra, hogy ne ez legyen a végállomás a bolgár fővárosban, ugyanis a nála hátrébb rangsorolt Matteo Berrettini lesz az ellenfele. 

Fogadás a győztesre    
Matteo Berrettini Fucsovics Márton
1.90 1.90

Igaz, ez csak papíron néz ki jól, hogy egy a mögötte álló játékossal kell megharcolnia, valójában a 22 éves olasz borzasztó rágós falatnak ígérkezik. Berrettininek a karrierje ugyanis ugyanúgy felfelé ível, mint Fucsovicsnak. Sorra jegyezte mostanság az önbizalom növelő győzelmeket. Kezdte a Davis Kupában, ahol újoncként nyertes meccsel mutatkozott be. Majd Szófiában levadászta a top 10 kapuján kopogtató Karen Khachanov skalpját, az orosz elleni sikert pedig Fernando Verdasco legyűrése követte. 

Fucsovics karrierje második ATP-elődöntőjére készül. - Fotó: ATP

Fucsovicsnak a negyeddöntőben Roberto Bautista Agut visszalépésével nem kellett játszania, előtte viszont vért izzadt Yannick Maden ellen. 

Nyertem, ez a legfontosabb. Kegyetlenül nehéz meccs volt, közel 3 órás, Maden elképesztően jól teniszezett, főleg a bréklabdáknál. Nem emlékszem, mikor volt 23 bréklabdám egy meccsen. Régebben egy ilyen meccset elbuktam, most erős tudtam maradni a legnehezebb pillanatokban is.

- írta Marci a Facebook-oldalán

Berrettini ellen is egy hasonlóan kemény meccsre számíthat. Mindketten jártak már ilyen magasságban ATP-tornán, szóval a szituáció egyiküknek sem új. 

Eddig egyszer találkoztak karrierjük során, amit szűk egy éve az Irving Challenger elődöntőjében az olasz húzott be 6-3, 6-4-gyel. 

Nagyon közel vannak egymáshoz, nehéz megjósolni, hogy melyikük juthat be a döntőbe. Teljesen érthető, hogy az oddsmesterek is 50-50-re hozzák az esélyeket. 

Szerinted mi a legjobb fogadás Fucsovics elődöntőjére?

 

megosztom