Budesliga

Biztonsági tippünk 1.50-et ér a Leverkusen meccsén

  • gb1
megosztom

A Mainz-Bayer Leverkusen fordulónyitón a vendégek a favoritok és a góloké lehet a főszerep.

fotó: Leverkusen Twitter

Szombat, kedd, péntek - dolgos napok vannak a Bayer Leverkusennél, hiszen kevesebb mint egy hét leforgása alatt a harmadik tétmeccsükre készülnek. A tabellán jelenleg 11. Mainz a soros, ahol péntek este 20:30-kor lép pályára a Bosz-legénység.

1x2     
Mainz 05 Döntetlen Bayer Leverkusen
3.80 3.80 1.90

A Gyógyszergyáriak kevesebb, mint egy hete 3-1-re legyőzték a címvédő Bayern Münchent és újra megvillantották, hogy a tabellán nem feltétlenül a megérdemelt pozíciót birtokolják. A keret minősége alapján simán a top négybe férhetne, ám az eredmények sajnos nem jönnek elég következetesen. Ezért is váltották le Heiko Herrlichet az exdortmundi Peter Boszra, aki a bajorok elleni diadal után elődjéhez hasonlóan egyből blamába keveredett. A Német Kupában ugyanis a másodosztályú Heidenheim ellen zúgtak ki, bár becsületükre szóljon, hogy a meccset végig dominálták.

A holland mester az alábbiakat mondta a 21. fordulót megelőző sajtótájékoztatón. "Két nap felkészülési idő nyilván nagyon kevés. A Heidenheim elleni meccset azonnal el kell felejteni és ezt is tettük, már a teljes fókusz a Mainzon van. Egy erős csapattal állunk szemben és nehéz feladat vár ránk, de természetesen győzni megyünk.

Hasonló intenzitással kell játszanunk, mint ahogy azt az eddigi meccseinken tettük, mióta én vagyok az edző.

 

Bayer Leverkusen#germany-bayer_leverkusen#5

A Mainz már októberben kizúgott a DFB Pokalból, így a csapat kipihenten érkezik a pénteki meccsre. 2019-et bombaformában kezdték Sandro Schwartz fiai, ám legutóbb az Augsburg csúnyán helyben hagyta őket. Ez volt a naptári év első zakója, de abban bízhatnak, hogy saját közönségük előtt jellemzően jobban teljesítenek - eddigi 10 hazai bajnokijukon csak kétszer hasaltak el, bár mellé négy remit is jegyeznek. 

Ami kisebb problémát jelenthet - és döntően befolyásolta a 3-0-s augsburgi zakót is -, hogy több kulcsember küszködik sérüléssel. Az elképesztően színes, 14 különböző nemzetiségből összeálló brigád ráadásul vezéregyéniségeket kényszerül mellőzni a kapus, René Adler és a csapatkapitány Niko Bungert személyében. A vendégeknél Retsos és Lars Bender üli ki a meccset, az ifjú tehetség, Kai Havertz játéka pedig egyelőre kérdéses. 

[2803883] 2019-02-08 20:30:00 Mainz 05 - Bayer Leverkusenx

Összességében a hét közbeni kisiklás ellenére nem hinnénk, hogy megrogytak Vollandék. Mivel a Leverkusennél csak a Dortmund és a Lipcse lőtt több gólt a bajnokságban, így ezúttal is domináns, sok helyzetet hozó teljesítményre lehet kilátás. Azért azt is tartsuk észben, hogy a Mainz legutóbb 2018 októberében nem tudott betalálni az Opel Arenában. Az oddsok nagyjából reálisan vannak belőve, hiszen ahogy Bosz is elmondta, közel sem vár sétagalopp csapatára, az alábbi tippel azonban elég jól bebiztosíthatjuk magunkat.

 

  • Fogadáskészítő - Leverkusen vagy döntetlen + 1.5 gól fölött @1.50    

 

268479
[2803883] 2019-02-08 20:30:00 Mainz 05 - Bayer Leverkusenx;
megosztom