Darts

Összejön a reváns Smith-nek Van Gerwen ellen? - tippötletek az első fordulóra

megosztom

A világbajnoki finálé visszavágója is színesíti a Premier League nyitófordulójának programját.

Az Unibet TV-n mobilról és táblagépről is nézhetőek a mérkőzések. Ha most regisztrálsz, az iroda 20.000 HUF kezdő bónuszt ad. További részletek.

Csütörtök este megkezdődnek a küzdelmek az Unibet Premier League-ben. Az első fordulónak Newcastle ad otthont, amely immáron 13. alkalommal látja vendégül a világ legjobb darts játékosait. Hagyományosan öt mérkőzés szerepel a menüben, lássuk az esélyeket.

Premier League, 1. forduló    
Kezdés Mérkőzések 1 X 2
20:10 James Wade-Raymond van Barneveld 2.10 4.40 2.75
20:50 Gerwyn Price-Daryl Gurney 2.80 4.33 2.10
21:30 Chris Dobey-Mensur Suljovic 4.00 4.50 1.67
22:10 Michael van Gerwen-Michael Smith 1.44 5.50 5.50
22:50 Peter Wright-Rob Cross 2.50 4.00 2.40

Az est két rutinos öreg róka, James Wade és Raymond van Barneveld ütközetével veszi kezdetét. A fogadóirodák szerint az angolnak áll a meccs, ami részben szól az első pályának, részben pedig a múlt heti teljesítményének. A The Mastersen ugyanis döntővel hangolt Wade, igaz, nem lehet azt mondani, hogy annyira kiemelkedő lett volna a játéka. Barney talán a legnagyobb kérdőjel a mezőnyben. Másfél hónapja nem láthattuk játszani, szóval semmi információ nincs a formáját illetően. Éppen ezért győztesre vagy legek számára így nem is merünk tippelni, abban viszont látunk fantáziát, hogy a hollandnak legalább egyszer elsül a keze és dob egy 100 körüli kiszállót. 

Az Unibet 96.5 pontnál húzta meg Barneveldre a legmagasabb kiszálló határát. 

Az angol-holland csata után egy walesi-északír lesz terítéken, méghozzá Gerwyn Price és Daryl Gurney főszereplésével. Mindkét játékos a múlt héten tudása alatt teljesített és vereséggel indította a 2019-es szezont. 

Price-nak be kell tartania a szabályokat vagy életbe lép az eltiltása. - Fotó: PDC

Price esetében érdekes kérdés, hogy mennyire tud úgy maximálisan a játékra fókuszálni, hogy közben nem lehet teljesen önmaga. A DRA ugyanis úgy döntött, hogy a walesi viselkedése a tavalyi Grand Slam of Darts-on túllépte a sportszerűség kereteit, ezért pénzbüntetést, illetve eltiltást határozott meg, de utóbbit végül hat hónap próbaidőre módosította. Price tehát játszhat, de nem szegheti meg a DRA szabályait. Ezt a helyzetet még szoknia kell és aligha tudja majd így a legjobbját hozni, viszont ha Gurney nem javul fel, akkor ebből egy teljesen 50-50-es meccs kerekedhet. 

Price egyébként szeret Gurney ellen játszani, hiszen az eddigi kilenc összecsapásuk után 7-1-1-re áll az északírrel szemben. 

Az est harmadik összecsapásán Chris Dobey és Mensur Suljovic áll tábla elé. Előbbi egy azon kilenc játékos közül, akik Gary Anderson visszalépésével egy forduló erejéig kerülnek rivaldafénybe a Premier League-ben. Dobey-nak kiválóan sikerült az előző szezon hajrája és győzte már le kamerák előtt az osztrákot, szóval Suljovic egyáltalán nem lehet nyugodt. Az angolnak nincs vesztenivalója - leszámítva azt, hogy a győzelemmel 2500, a döntetlennel 1000 angol fontot kereshet -, a közönség mögötte lesz, így ha tudja kezelni a helyzetet, akkor pariban lehet a győzelemért. Suljovic egyébként jól játszott a The Mastersen, pechjére már a negyeddöntőben összefutott a későbbi győztes Michael van Gerwennel.
 

Az Unibeten az egyik legszélesebb fogadási kínálatot találjuk a Premier League-re!


Az első forduló slágermeccsére 22 óra magasságában kerül sor, amikor is Michael van Gerwent és Michael Smith-t szólítják a színpadra. Bár Smith csak a hatodik a világranglistán, de tavaly olyan játékot mutatott és olyan eredményeket szállított, hogy talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy jelenleg ez az egyik legrangosabb párosítás. Tavaly köztük dőlt el a Premier League-trófea sorsa, majd a világbajnokságon is ők maradtak a legtovább állva. Smith egyik esetben sem tudta legyőzni a világelső riválisát. Nincs szerencséje Van Gerwennel, mert a holland nagyon érzi ellene a játékot és rendre űrdarts-cal rukkol elő. Azt pedig jól tudjuk, hogyha Van Gewen a legjobbját hozza, akkor nagyon ritkán kap ki. 

A holland zseni ezt a szezont is úgy kezdte, ahogyan a korábbi négyet, vagyis megnyerte a The Masterst. Olyan nagyon szét sem kellett szaggatnia magát, rutinból hozta a 100 körüli átlagokat és extra nélkül is különösebb gond nélkül húzta be a tornagyőzelmet. Smith egy kört ment, majd szolidabb játékkal Peter Wright ellen maradt alul. 

Az eddigi PL-összecsapásaik rettentően egyoldalúak voltak. Van Gerwen tavaly 11-4-re, 7-1-re és 7-2-re verte Smith-t, míg a 2017-es kiírásban szintén 7-1 állt az eredményjelzőn a meccsük végén.

Hiába tehát ez a világbajnoki finálé visszavágója, egyáltalán nem lenne meglepő, ha egy sima mérkőzést látnánk. 

20190205151852

Az est utolsó mérkőzésén a világranglista-harmadik Peter Wright és a második Rob Cross száll harcba a maximálisan begyűjthető két egységért. Patinás párharc, de az előző szezonban egyikük sem mutatott igazán erős formát, így nem lenne annyira meglepő, ha az átlagok nem verdesnék az eget. Ettől függetlenül még lehet ez egy nagyon izgalmas meccs, sőt, a múlt heti teljesítményük alapján itt van az egyik legjobb esély a pontosztozkodásra. 

Az Unibetnél lehetőségünk nyílik az egész fordulóra vonatkozó fogadásokat is kötni, például, hogy ki dobja a legtöbb 180-at vagy a legmagasabb kiszállót. Sőt, a 180-ak számára is kínálnak over/under piacot. A határ 28.5, ami éppen annyi, mint a tavalyi első ligakör átlaga. A nyitófordulóban viszont nem jellemző, hogy 30 fölé kúszna a 180-számláló, szóval inkább az under felé érdemes kacsingatni. 


Tippötletek az első fordulóra az Unibet kínálatából:
 

  • Wade-Barneveld: Legmagasabb kiszálló - Barneveld 96.5 felett @ 1.85
     
  • Van Gerwen-Smith: Hendikep - Van Gerwen -2.5 @ 1.73
     
  • Van Gerwen-Smith: A mérkőzés bullos dobással ér véget @ 15.00
     
  • 180-ak száma az 1. fordulóban: 28.5 alatt @ 1.90

 

unibet

További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet-re!

 

megosztom