Darts

Így már erős long term tippnek néz ki a címvédés

megosztom

Gary Anderson hátsérülése miatt lemondta a szereplést a Premier League 2019-es kiírásában, így Michael van Gerwen legnagyobb riválisától "szabadult meg".

Hétfő reggel robbant a hír, miszerint a kétszeres világbajnok és PL-győztes Gary Anderson hátsérülése miatt visszalépett a Premier League 2019-es versenyétől. A 48 éves skót már jó ideje küzd a problémájával, a hétvégi The Masters-t szintén ezen ok miatt hagyta ki, de a jelek szerint a sérülés krónikus, így több időt igényel a felépülés is.

Mindez egyben azt is jelenti, hogy a verseny második számú favoritját nélkülözi majd a mezőny, Anderson ugyanis a címvédő Michael van Gerwen után a bukmékereknél a második legalacsonyabb szorzót kapta a végső győzelemre.

A holland világelső így még inkább esélyessé vált, főleg azok után, hogy vasárnap tulajdonképpen megerőltetés nélkül húzta be zsinórban ötödik alkalommal a The Masters-versenyt, ahol a világranglista első 16 helyezettje vehetett részt.

MvG számára még az is belefért, hogy ezen a hétvégén önmagához képest picivel gyengébben játsszon, hiszen hiába rontott sokszor a dupláknál, az ellenfelek közül jelenleg senki nincs olyan formában, hogy megszorítsa őt.

A Premier League 2019-es verseny most csütörtökön startol majd, rögtön a világbajnoki finálé visszavágójával, hiszen az első körben MvG - Michael Smith mérkőzést is rendeznek.

Ha már az angol vb-döntősnél tartunk, Anderson kiesésével a bukiknál ő lépett fel a képzeletbeli dobogó 2. fokára, ami azok után, hogy tavaly döntőzhetett, nem is meglepő.

Anderson visszalépése után a bet365-nél megmetszették Gerwen végső győzelmének szorzóját, így immáron csak 1.53-ért kínálják a címvédést.

Bár a szorzó nem túl magas, nagy meglepetés volna, ha nem MvG nyerné meg a májusi nagydöntőt. Bár addig még közel három hónap van hátra, nehéz elképzelni, hogy valaki elkapja a hollandot ezen a versenyen.

 

Te fogadnál nagyobb tétben van Gerwen győzelmére?

 

megosztom