Tenisz

Veszélyben Nadal 12. Roland Garros-címe?

  • Cesc18
megosztom

Emelkedett Rafa Nadal RG-szorzója a Novak Djokovics ellen elbukott Australian Open-döntőt követően.

Az év első Grand Slam-trófeáját a világelső Novak Djokovics emelhette magasba, aki ezzel 15. major címét könyvelhette el és feljött az örökranglista harmadik helyére. Immáron már csak két GS-győzelemre van a döntőben legyőzött Rafa Nadaltól, míg a rekorder Roger Federer ötre van tőle. 

"Tisztában vagyok azzal, hogy történelmet írni egy különleges dolog. Természetesen ez motivál engem.

De határozottan arra fókuszálok, hogy folyamatosan javítsak a játékomon és megőrizzem azt a fizikális, mentális és érzelmi állapotot, amiben most vagyok, hogy a jövőben is képes legyek ilyen magas szinten játszani és esélyem legyen arra, hogy megközelítsem Rogert. De még mindig nagyon messze van. 

- nyilatkozta a szerb klasszis, aki hozzátette, hogy a Grand Slamek és a legnagyobb ATP-versenyek prioritást élveznek. 

Esélye sem volt Nadalnak a Djokovics elleni AO-döntőben. - Fotó: ATP

Djokovics nagyon közel jár ahhoz, hogy ismét mind a négy Grand Slam-versenyen ő legyen a címvédő, hiszen a nemrégiben hetedszer megnyert Australian Open mellett tavaly nyert Wimbledonban és a US Openen is, tehát már csak a Roland Garrost kellene behúznia. Ehhez azonban jó eséllyel a "hazai pályán" játszó Nadalt kell majd legyőznie. 

A melbourne-i döntőjükben akkora fölényben játszott Djokovics és annyira egyoldalú meccs volt, hogy ez kihatással lett a Roland Garros-oddsokra is. 

Még mindig Nadal a favorit, de a    -nél 1.72-ről 1.90-re emelkedett a szorzója, míg Djokovics esetében egy 4.50-ről 3.25-re való csökkenés jelentkezett. 

Természetesen a Roland Garros még nagyon messze van, addig sok víz lefolyik a Szajnán, de az AO-döntőjükben úgy tűnt, hogy a szerbnek ismét sikerült belemásznia a spanyol fejébe. 

Igaz, hogy a párizsi salak Nadal felségterülete, ugyanakkor ezáltal a nagyobb nyomás is rajta lesz, míg Djokovics sokkal nyugodtabban állhat majd ki. 

"Különös figyelmet kell fordítanom a salakos játékomra, hogy esélyem legyen a győzelemre. A legkomolyabb feladat Nadal megállítása, de ott van még Thiem és Zverev is, és idén valószínűleg Roger is indul. Sok remek játékos van, akik kihívást jelentenek salakon." - mondta Djokovics. 

Szerinted veszélyben Nadal 12. Roland Garros-címe?
megosztom