NFL

Ez a szerkesztőség tippje a Super Bowl győztesére

megosztom

Patriots vagy Rams? A cikkből kiderül, hogy szerkesztőink szerint melyik csapat emelheti magasba a Vince Lombardi-trófeát.

A szezon legfontosabb meccse előtt arra keressük a választ, hogy vajon ki lesz a nyertese az 53. Super Bowlnak. Az alábbi cikkünkben a labda mindkét oldalán körbejárjuk a párharcokat, amivel közelebb juthatunk a megoldáshoz. Elöljáróban annyi elmondható, hogy két nagyon kiegyensúlyozott és több ponton egymásra nagyon hasonlító csapat jutott a döntőbe, ezért lefutott meccsre senki ne számítson.

New England offense vs. Los Angeles defense: ebben a felállásban a Patriots számára kulcsfontosságú, hogy az O-Line belső hármasa (Thuney, Andrews és Mason) valamilyen módon limitálja a Donald-Suh párostól érkező brutális nyomást. Elképesztő feladat, de nem megoldhatatlan. Andrews-ék stabilan magas szintet hoznak a szezon elejétől kezdve, ezért képesek lehetnek annyi időt adni Bradynek, amíg valamelyik rövid célpontját megtalálja. Lehet ugyanis akármilyen erős a pass rush, ha a rövid célpontok - White, Edelman, Gronkowski vagy éppen a fullback poszton szereplő Develin - felé ülnek a gyors passzok. A Rams secondary összességében egy nagyon jó egység, képesek is lehetnek lassítani Bradyék játékát, az azonban továbbra sem látszik, hogy például White-ra mi lesz az ellenszer. Gronkowski egy nagy X-faktor, de az AFC-döntőn megmutatta, hogy clutch szituációban még ő is képes megcsinálni fontos játékot, a Rams LB-sor ellen pedig most is minden esélye megvan erre. Éppen ezért nem lehet kizárni, hogy a fontos play-eknél Aqib Talib, a korábbi csapattárs őrizze őt, ami ismét egy kulcs-matchup lenne.

Azt is érdekes lesz majd nézni, hogy miként birkózik meg a Rams védelem a New England futó kvartettjével (Michel, Burkhead, White, Develin), akik nagyon jól kiegészítik egymást és egy olyan egységgel néznek farkasszemet, ami bizony az LB-sor gyengeségei miatt egész szezonban verhető volt. Azt gondoljuk, hogy mindenkire itt sem lesz ellenszer, így viszonylag stabil futójátékot várható a Pats oldalán.

Igazi gyenge pont talán csak egy van ebben a felállásban, mégpedig Trent Brown az O-Line bal oldalán. Ő eleve egy újonc játékos és egyedüli gyenge pontja a támadófalnak, ezért ellene lehet keresnivalója a Rams D-Line-nak, akár azzal, hogy Suh-t, akár azzal, hogy Donaldot mozgatják vele szembe, aki így a gyorsaságát kihasználva igazi pusztításra lehet képes.

Most fordítsuk meg a labdát és lássuk az LA offense vs. New England defense csatát. Az O-Line - D-Line matchup ezen az oldalon egyértelműnek látszik, ugyanis a Rams támadófal összességében nagyon jó, míg a Patriots pass rush ugyan feljavult a rájátszásra, korántsem félelmetes. Ideje tehát lesz Goffnak célpontot keresni és Robert Woods személyében meg is találhatja azt, ha Wodds a slot-elkapó helyén szerepel majd, ott ugyanis a gyenge LB-sor miatt lehet keresnivalójuk. Brandin Cooks a sebessége miatt szintén hozhat néhány elkapást, de őt előreláthatólag jobban tudja majd limitálni az elit secondary, mint Woods-ot. Az elkapók mellett a redzone környékén két TE-re is nagy szerep hárulhat, ugyanis Patrick Chunggal - a Pats hátsó alakzatának gyenge pontjával - szemben komoly fizikai előnyben vannak. Emellett ki kell emelni természetesen a Gurley - C. J. Anderson futópárost is, akik egy könnyen sebezhető Patriots rush defense-zel állnak majd szemben. Különösen a szélső futások ülhetnek nagyon, tehát kettejük közül ezúttal Gurley-nek lehet nagyobb meccse. 
 

A speciális egységek oldalán különösebb előnyben egyik csapat sincs, azt azonban nem tartjuk kizártnak, hogy Johnny Hekker, a Rams kiváló puntere (korábbi QB) esetleg megvillan egy fake puntból dobott passzal.

A fentiek alapján látható, hogy egy kicsit furcsa módon, valóban több ponton hasonló a két csapat, ám talán a New England játéka van jelen pillanatban egy hajszálnyival magasabb szinten, ezért véleményünk szerint, ha szűken is, de ők nyerik idén a Super Bowlt.

Super Bowl LIII
hatharom.com
Győztes - New England Patriots
1.74 @    
Fogadási határidő: hétfő, 00:30
bet365
megosztom