Átigazolás

Higuaín, Morata, Fabregas - a TOP10 téli átigazolás

Február elsején a legtöbb európai ligában bezárt a téli átigazolási piac, összeszedtük a 10 legértékesebb labdarúgó januári klubváltását.

1. Cristian Pulisic (Dortmund - Chelsea) - 64 M EUR

A téli átigazolási időszak legelején robbant a legnagyobb bomba, miután a Chelsea több, mint 60 millió eurót fizetett a Borussia Dortmundnak az amerikai Cristian Pulisicért. A fiatal szélső azonban a tavaszt még jelenlegi csapatánál tölti, így majd csak nyáron teszi át a székhelyét Londonba. Ez az összeg még a Chelsea szintjén is komoly, így kíváncsian várjuk Pulisic mire megy majd a Premier League-ben.

 

2. Frenkie de Jong (Ajax - Barcelona)

A holland futball következő nagy csillagának titulált Frenkie de Jong játékjogáért 75 millió eurót perkált le a Barcelona az Ajaxnak. A 21 éves támadó középpályás Pulisichez hasonlóan majd csak a nyáron költözik új klubjához, a tavaszt még Amszterdamban tölti ki. Két éve játszik meghatározó szerepet az Ajaxnál, de 2018-ban háromszor is megsérült, szóval vigyáznia kell magára, ha nagy karriert akar befutni.


3. Gonzalo Higuaín (Milan - Chelsea) - kölcsönbe

A 31 éves Gonzalo Higuaín a harmadik topligában is kipróbálja magát, igaz a megállapodás értelmében egyelőre csak pár hónapot tölt el a PL-ben. Az argentin játékjoga a Juventusé, de Ronaldo érkezésével a torinóiak lepasszolták őt a Milannak, ahol azonban nem igazán sziporkázott és nem is igazán érezte jól magát. Higuaín élete legjobb szezonját a Napoliban produkálta, ahol akkori edzője a Chelseat-t dirigáló Maurizio Sarri volt. Moratát nem lesz nehéz felülmúlnia 'Pipitának', de a nyomás nagy lesz rajta, az biztos.

 

4. Álvaro Morata (Chelsea Atlético Madrid) - kölcsönbe

Moratánál megosztóbb támadó jelenleg kevés van Európában, hisz' tehetsége kétségtelen, de a pályán mutatott teljesítménye elmarad az elvárhatótól. A Chelsea-nél sem jöttek be a számításai, bár másfél szezon alatt a 35 PL-meccsen rúgott 16 gól még nem is vészes.

Az Atléticóhoz 18 hónapra érkezett kölcsönbe, de hogy mennyire passzol majd neki a Matracosok pokróc stílusa, az majd kiderül. Mindenesetre az Atlético-fanok nem bontottak pezsgőt, hogy egy volt reálos érkezett a csapathoz...

 

5. Krzysztof Piatek (Genoa - Milan) 35M EUR

A lengyel csatár története tiszta Hollywood, 2018 tavaszán még a Cracovia Krakkó házi gólkirálya volt, bő fél évvel később pedig már a Milan új sztárja lett. A 23 éves lengyel az őszi idényt a Genoában töltötte, 19 meccsen rúgott 13 gólt, nem is volt kérdés, hogy továbbáll egy nagyobb klubhoz, maximum annyi a meglepő, hogy ez már most januárban megtörtént. Higuaín lelépett a San Siróból, így a lehetőséget meg fogja kapni, kíváncsiak várjuk, hogy egy topklubban is ilyen eredményes lesz-e. A kezdet mindenesetre nagyon biztató, hiszen két góljával továbblőtte a Milant az Olasz Kupában.

 

 

6. Leandro Paredes (Zenit - PSG) 40M EUR

A most 24 éves argentin védekező középpályás 2014-ben került a Boca Juniorstól a Chievóhoz, majd megfordult a Roma és az Empoli csapatában is mielőtt 2017-ben a Zenithez került. Az oroszoknál alapember volt, de nem volt kérdés, hogy ennyi pénzért Párizsba költözik. Paredes védekező középpályás, így a franciák már vélhetően Rabiot nyári távozását próbálják megoldani. 

7. Lucas Paqueta (Flamengo - Milan) 40M EUR

Lucas Paqueta kevésbé ismert fickó itt Európában, de Brazíliában nagy tehetségnek tartják. Bár még csak 21 éves, két éve tagja a Flamengo felnőttcsapatának, a Serie A 2018-as kiírásában 32 meccsen 10 gólig jutott. A Milan nagyon bízhat benne, hiszen a piaci értékénél háromszor többet fizetett érte. A piros-feketék átigazolásai nem igazán sültek az utóbbi években, ki tudja, talán most valóban egy csiszolatlan gyémántra bukkantak.

 

8. Denis Suárez  (Barcelona - Arsenal) - kölcsönbe

Az átigazolási piac utolsó napján jelentették be, hogy a 25 éves középpályás kölcsönbe az Arsenalhoz kerül. Suárez nem igazán tud mit kezdeni a Barcánál jellemző túlkínálattal, idén mindössze két La Liga-meccset kapott Valverdétől, így elvileg mindenki jól járhat ezzel az üzlettel.

 

9. Michy Batshuayi (Chelsea - Crystal Palace) - kölcsönbe

Ha a belga támadó így folytatja, ő lehet az új Balotelli. A még mindig csak 25 éves Batshuayi remek képességekkel rendelkezik, de mióta 2016-ban elhagyta a Marseille-t, azóta nem találja a helyét egyetlen klubnál sem. Hiába a Chelsea játékosa, a londoniaknál nem számolnak vele, adták már kölcsön a Dortmundnak, legutóbb pedig a Valenciának, de mivel egyik helyen sem alkotott maradandót, visszapasszolták őt a Kékekhez. Sarrinak viszont továbbra sincs rá szüksége, így a londoni Crystal Palace-nál kötött ki.

 

10. Cesc Fabregas (Chelsea- Monaco) - 10M EUR

A világbajnok irányító Sarrinál egyre kevesebb percet kapott a Chelsea-nál, így várható volt, hogy hamarosan csapatot válthat. Jó barátja és egykori csapattársa, Thierry Henry meg is fűzte, hogy csatlakozzon a bennmaradásért küzdő Monacóhoz, a francia tréner ráadásul azt ígérte a spanyolnak, hogy minden meccs minden percét a pályán töltheti. Fabregas rá is bólintott, csakhogy érkezése után pár nappal Henry-t menesztették. Fabregas nem titkolja, hogy sokkot kapott ettől a hírtől, de jobban teszi, ha gyorsan magához tér, ellenkező esetben be is sülhet a karrierje.

 

Szerinted melyik volt a téli időszak legjobb átigazolása?