Női kézi BL

Csoda kellene, hogy ez a tipp ne nyerjen

megosztom

A címvédő Győri ETO eddig is kiemelkedett a mezőnyből, de újdonsült igazolásával tovább növelte előnyét a riválisok előtt.

Kézilabda szurkolóként öröm mostanában nézni a Győri ETO meccseit, hiszen Danyi Gábor lányai olyan magabiztossággal és lelkesedéssel oldják meg a sorban következő feladatokat, hogy abban tényleg csak gyönyörködni lehet.

A győri lányok az összes meccsüket megnyerték a szezon során - BL, NB I, MK - és ahogy közeledünk a tavaszi hajrához, a forma is egyre inkább élesedik.

Erről tettek nekünk bizonyítást a lányok a múlt hétvégén, ahol a Bajnokok Ligája egyik esélyesét, a román CSM Bukarestet mosták le a pályáról és arattak egy brutális, 36-27-es győzelmet. Kilenc gólt raktak közé, ami komoly üzenet a mezőny számára: a Győr idén sem adná alább a BL-győzelemnél.

Mindez azért is örömteli, mert a nyáron véget ért egy korszak Ambros Martín távozásával, Danyi Gábor kinevezése pedig tartogatott magában némi kockázatot. Mostanra azonban kiderült, hogy a magyar szakember tudott újítani, a spanyol mester ideje alatt jellemző, kőkemény védekezésre épülő játékot mostanra felváltotta a támadásközpontú gyors kézilabda.

Az ETO-t nagyon meg sem bírták szorítani az ellenfelek, ami tekintve, hogy azért akadtak nehézségek a keretet illetően - Broch visszavonult, Nora Mörk és Tomori sérülése - komoly fegyverténynek számít.

Ha most regisztrálsz a Bet365-re, 15 000 HUF bónuszt kapsz!

Az is látható, hogy Crina Pintea leigazolásával a Győr megtalálta a megoldást Yvette Broch pótlására. Beállós poszton így most a norvég Kari Brattset oldalán a román játékos is bevethető - mi az hogy, a CSM ellen dobott 9 gólja (!) után a forduló legjobbjának is megválasztották -, vagyis régen látott minőség jött össze azon a poszton is.

fotó: ehflcl.com

Miért nyerhet megint az ETO?
 

  • Adott  minden idők egyik legerősebb Győri ETO-ja

A fogadóirodáknál elég egyértelmű, hogy ki számít a legnagyobb favoritnak a BL-győzelemre. A címvédő ETO szorzója olyannyira kiemelkedik a mezőnyből, hogy az már több, mint jelzésértékű.

Azon felül, hogy kétségtelenül a világ legerősebb keretével rendelkezik az ETO, topjátékosai is csúcsformában játszanak, a hangulat pedig a jelek és a hírek szerint is egészen kiváló. A sztárok BL-t nyerni jönnek Győrbe, profi körülmények között dolgozhatnak, a széthúzás helyett pedig az összetartozás és a csapatszellem kíséri a Győr meccseit. Pinteával még acélosabb lesz a támadójáték, gyakorlatilag megállíthatatlan gépezetté formálódhat a csapat.

 

  • A riválisok gyengültek

A tavalyi BL-döntőben a macedón Vardar Szkopje ellen hatalmas csatában, hosszabbítás után hódította el a serleget a magyar bajnok. Az azt megelőző kiírásban is ez a két gárda döntőzött, akkor is egy szoros csata végén nyert a Győr (31-30). Csakhogy az idei szezonra a Vardar szétesett és el sem indult a BL-ben, vagyis a legnagyobb ellenfél nincs többé.

Így a szezon elején a CSM Bukarestet lehetett tekinteni a legnagyobb riválisnak, csakhogy az Eb-n lesérült Cristina Neagu, akinek keresztszalag-szakadása elintézte az átlövő szezonját is. Neagu nélkül kilenc góllal verte a Győr a román bajnokot, nem reális, hogy a májusi döntőben megfordulna ez a párharc.

Ott van még az orosz Rosztov, amely főleg a fiatal orosz válogatottakra támaszkodik, valamint a Buducsnoszt, amely klub idén is tényezővé tudott válni, holott sokan leírták őket.

A francia Metz, a norvég Kristianstad és a dán Copenhagen is jó erőkből áll, de nem említhető egy lapon az ETO-val.

 

  • A döntő helyszíne Budapest

Óriási versenyelőny a Győr számára, hogy a magyar fővárosban rendezik a Final Fourt. Ez azt jelenti, hogy az elődöntőben és a döntőben is közel 10 ezer hazai fanatikus buzdítja a csapatot, ez a légkör pedig a női mezőnyben teljesen szokatlanul hathat az ellenfelekre (és ugye a bírókra) is. Az elmúlt két év döntőjében ez hendikep is volt az ETO számára.


A fentiek alapján elmondható, hogy több tényező is azt a látszatot kelti, hogy ez az év is a Győri ETO-ról szólhat majd. Nehéz elképzelni, hogy bárki képes legyen legyőzni ezt a csapatot.

Annak ellenére, hogy messze még a négyes döntő, az ETO-t bátran lehet pakolni, hiszen a legtöbb szakértő és a kézilabdában dolgozó szakember szerint csodaszámba menne, ha nem jönne össze a triplázás Görbiczéknek.

Mi viszont nem hiszünk a csodákban. És Te?
Női kézilabda Bajnokok Ligája 2018/19
hatharom.com
Végső győztes - Győri ETO
bet365@1.53
Téterősség: 9/10
bet365

 

megosztom