Darts

Sorozatban ötödször lehet Van Gerwen a The Masters királya

  • Cesc18
megosztom

Másfélszerezhetjük a tétünket, ha a világelső holland klasszis ismét nem talál legyőzőre Milton Keynes-ben.

Ismét Van Gerwen emelheti magasba a The Masters-trófeát? - Fotó: PDC

Véget ér az egy hónapos böjt és péntek este az angliai Milton Keynes-ben megkezdődik a 2019-es darts-szezon. Most már hagyomány, hogy a The Masters nyitja a rangos darts-versenyek sorát.

Ezen a megmérettetésen a világranglista legjobb 16 játékosa vehet részt.

A főtábla kialakítása nagyon egyszerűen zajlik, az első körben a világelső a 16.-kal csap össze, a második a 15.-kel és így tovább. Pénteken és szombaton kerül sor az első körös küzdelmekre, míg vasárnap a negyeddöntők, elődöntők és a döntő lesz terítéken. Egészen a negyeddöntőkig 10 leget kell nyerni a győzelemhez, az elődöntőkben és döntőben pedig 11-et. 

Ami az esélyeket illeti, természetesen az aktuális világelső és világbajnoki címvédő Michael van Gerwen a torna toronymagas favoritja. A holland legnagyobb kihívója egész tegnapig Gary Anderson volt, ám a skót hátsérülése miatt visszalépett a tornától. Van Gerwent így Michael Smith és Rob Cross követi, míg a harmadik kiemelt Peter Wright a negyedik legesélyesebb a    szorzói alapján.  

Nem könnyű így az év elején esélyt latolgatni, hiszen nincs friss információnk a játékosok formáit illetően. Amit viszonylag nagyobb rizikó nélkül ki lehet jelenteni, hogy Van Gerwentől várhatóan magas szintű játékot láthatunk majd. 

A holland klasszisnak általában jól sikerül a januári felkészülés, erre bizonyíték, hogy az elmúlt négy Masterst megnyerte. Ráadásul nem is akármilyen játékkal, tavaly és tavalyelőtt nem volt olyan meccse, amikor 100 alatti körátlagot dobott volna. 

2015 óta indul ezzel a tornával a szezon és azóta mindig Van Gerwen győzött. 16 mérkőzés óta veretlen a Mastersen és ezen 16 mérkőzésen 105.05-ös átlagot tud felmutatni. 

Egészen félelmetes dominancia a hollandtól, pláne annak fényében, hogy ezen a versenyen a krém vesz részt. 

The Masters 2019
hatharom.com
Végső győztes - Michael van Gerwen
1.57 @    
Fogadási határidő: péntek, 20:00

 

megosztom