Angol foci

Egy kicsit megint eldőlt a Premier League

  • varin
megosztom

Semmit sem ér a Manchester City újévi sikere a Liverpool ellen, szerda estére visszaállhat a hétpontos különbség.

Fotó: The42

Aligha van jobb jel annál, mintha az ellen a csapat ellen már a 24. másodpercben vezetést szerzel, amelyet az utolsó 16 bajnokidból 15-ször is legyőzöl, többször ráadásul hatalmas különbséggel. Ám hiába Kun Agüero korai gólja a Sports Direct Arenában, a Manchester City vesztesen távozott a Newcastle otthonából, amely hatására ismét jelentősen átíródtak a végső győztessel kapcsolatos szorzók.

A Manchester City 76%-ban birtokolta a labdát, rúgott nyolc szögletet, míg a Newcastle csupán kétszer találta el a kaput.

Ez már nem az első alkalom, hogy Guardiola tiki-takája besül egy kiscsapat ellen, ráadásul a Citynek nagyon rosszkor jött a botlás, hiszen a Liverpool előtt szerda este egy könnyedén nyerhető mérkőzés van - Leicester City -, amelyet ha behúznak Firminóék, visszaáll a hétpontos differencia a felek között, amely ismét egyértelműsíteni, melyik csapat is az idei kiírás favoritja.

"Ez most sajnos nem a mi meccsünk volt, de fontos, hogy ne essünk ki a ritmusból, mert lesz még esélyünk fordítani. A futballban sok minden előfordulhat, a különbség pedig nem vészes. Nem szabad a tabellára gondolni, a saját játékunkat kell játszani és elfogadni, hogy olykor nem tudjuk a legjobbat kihozni magunkból" - nyilatkozta picikét már feladóan Pep.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a következő néhány hétben minden eldől, hiszen amíg a Liverpool a Leicester, a West Ham és a Bournemouth csapatával randevúzik, addig a City egymás után fogadja az Arsenalt és a Chelsea-t - szerencséjükre egyik londoni csapat sem tűnik jelenleg verhetetlennek. Ha a City botlik, akkor már kisebb csodára lesz szükség a címvédéshez.

Ami az esélyeket illeti, a bukik a newcastle-i fiaskót követően megint dobtak egy izmosat a City szorzóján, már több, mint triplapénzt kereshetünk a    -ön De Bruyne-ékkel, míg a trónfosztás szorzója 1.36, amely vélhetően szerda késő estére még kevesebb lesz.

Melyik csapat nyeri a Premier League-et?
   
Liverpool 1.36
Manchester City 3.25
Tottenham 76.00
megosztom