Szerencsejáték-ipar

Alig fogadnak majd legálisan a Super Bowlra

megosztom

Hiába a megdőlő rekord, az amerikai fogadók többsége így is illegálisan köti majd meg fogadásait.

Fotó: ArchívNéhány napja számoltunk be róla, hogy gigarekordot hozhat a vasárnapi Super Bowl, ami a fogadási volument illeti, a bukmékerek becslése szerint körülbelül 300-320 millió dollár értékben folyhatnak majd be tétek a bukmékerekhez. Ám ez a szám még így is messze eltörpül a teljes összeg mellett, hiszen az Egyesült Államok nagyobbik részén továbbra sem legális a sportfogadás, ami elősegíti az illegális fogadásokat.

A 320 millió dolláros becslés mindössze alig több, mint 5%-a a teljes tétnek, szakértők szerint ugyanis az 53. Super Bowlra feltett tét elérheti a 6 milliárd dollárt is.

Jelenleg nyolc államban, Nevadában, Delaware-ben, New Jersey-ben, Rhode Islanden, Pennsylvaniában, West Virginiában, Mississippiben és Új-Mexikóban legális a sportfogadás, a többi játékos - hacsak nem utazik át egy másik államba - kizárólag offline bukmékereknél vagy illegálisan köthet fogadásokat a nagy eseményre.

Felmérések szerint körülbelül 23 millió amerikai fogad majd a Super Bowlra, ami azt jelenti, hogy egy fogadóra 260 dolláros átlagtét jut majd, míg lakosonként 19 dolláros tét lesz majd a részarány.

További kutatások szerint egyelőre egyenlő arányban fogadnak a két kimenetelre Vegasban, ám ami a teljes globális trendet illeti, nagyon erős túlsúlyban van a New Englandre való fogadások száma, ami az oddsokban is megmutatkozik, hiszen a nyitó 1.86-os szorzót követően már csak 1.74-ért fogadhatunk a Hazafiakra és 2.15-ért a Kosokra a    -ön.

megosztom