Tenisz

Babosék egyik legyőzőjét veretjük - még van érték az oddsban!

  • Cesc18
megosztom

Boríthatja a papírformát a hazai pálya előnyét élvező Luksika Kumkhum a Hua Hin-i torna első fordulójában.

Vasárnap véget ért az Australian Open, de a hölgyeknek nincs pihenő, a héten rendeznek WTA-versenyt. A szervezőknek elég jó neveket sikerült Thaiföldre csábítaniuk, hiszen ott lesz a mezőnyben Garbine Muguruza, Caroline Garcia, Babos Timi és a friss páros AO-bajnok Shuai Zhang. 

A kínai lány az ausztrál Samantha Stosurral az oldalán éppen Babosék ellen ünnepelhette első Grand Slam-győzelmét. Zhang egész tornán nagyon elemében volt, egyesben és párosban is kitűnő teljesítményt tett a pályára. 

A páros döntőre pénteken került, de sem Babos, sem pedig Zhang nem utazott rögtön utána Thaiföldre. A magyar lány Facebook-oldalán vasárnap postolt arról, hogy megérkezett Hua Hinbe. Zhangról nincs információnk, de mivel eleget kell tennie a Grand Slam-címmel járó kötelezettségeknek, így ő is maximum vasárnap landolhatott Thaiföldön. 

Boríthatja a papírformát a thaiföldi lány. - Fotó: WTA

Zhang kemény két melbourne-i héten van túl, igaz, nagy önbizalommal hagyhatta el Ausztráliát, de még így év elején sem valószínű, hogy néhány nap alatt képes lesz tökéletesen regenerálódni. Továbbá, az is kérdés, hogy mennyire motiválja ez a Hua Hin-i torna. Az ellenfele biztosan maximumon pörög majd, hiszen Luksika Kumkhum hazai közönség előtt léphet pályára. 

Kumhkum ügyes, jó teniszező, de Melbourne-ben nem volt szerencséje a sorsolással, így ott korán véget ért számára a küzdelem. Így viszont a lehető legjobban tudott felkészülni erre a versenyre. Az ázsiai térségben általában jó eredményeket szokott szállítani, Hua Hint jól ismeri, játszott már itt két negyeddöntőt korábban, illetve tavalyelőtt behúzott egy ITF-tornát. 

Zhangot tartják a mérkőzés favoritjának, de nem kérdés, hogy az érték a thaiföldi lány oldalán van. Hazai pályán egy extra motivált Kumkhumot várunk, míg Zhang vélhetően a két hét tenisz és 9-10 órás repülőút után nem lesz a legfittebb. 

Luksika Kumkhum - Shuai Zhang
hatharom.com
Kumkhum jut tovább
2.50 @    
Fogadási határidő: -
bet365
megosztom