Női kézi BL

Kedvenc ellenfeléhez látogat a Ferencváros

megosztom

A Ferencváros Németországban, a Thüringer HC otthonában kezdi meg szereplését a BL-középdöntőben.

Bíróék a kedvenc ellenfelükhöz, a THC együtteséhez látogatnak vasárnap. - Fotó: Facebook

A Ferencváros és a Thüringer csapata az elmúlt bő három évben hatszor találkozott egymással a Bajnokok Ligájában. A mérleg öt magyar siker mellett egy döntetlen - ráadásul az az iksz nem osztott vagy szorzott -, avagy kijelenthető, hogy az FTC-nek az egyik kedvenc ellenfele a THC.

1x2    
Thüringer HC Döntetlen FTC
4.25 9.00 1.40

A zöld-fehérek egyébként győzelmi kényszerben lépnek pályára, mivel a középdöntőbe mindössze két pontot hoztak. Viszont, ha a Ljubljana és a Thüringer ellen oda-vissza nyerni tudnak, akkor borítékolható, hogy továbbjutnak az egyenes kieséses szakaszba. Az első feladat tehát a német csapat idegenbeli legyőzése.

A legutóbbi BL meccs óta történt egy, s más a ferencvárosiak háza táján, hiszen Hornyák Dóra kiesett - babát vár -, viszont az Európa-bajnokságon megsérült Klivinyi Kinga felépült, illetve az FTC megszerezte a Dunaújvárostól azt a Klujber Katrint, akit az egyik legnagyobb tehetségként  tartanak számon Magyarországon. Klujber egyébként gyorsan beilleszkedett, hat meccsen 24 gólt szerzett az NB I-ben.

bet365

A Fradi ugyan két zakóval fejezte be az őszi szezont, és az idei évet is vereséggel - Győrben kapott ki 39-33 -ra - kezdte, az utóbbi hetekben ötből öt meccset húzott be a honi bajnokságban. Ezzel szemben a THC szerdán rangadót veszített a Bundesligában, a Bietigheim otthonában, így bukta az első helyet a ligában.

A németek egyébként a leggyengébbek a legjobb 12 közé bejutott együttes közül, amit az EHF erősorrend táblázata is megerősített a héten. Herbert Müller vegyes kerettel - főként nagyon fiatalok és nagyon öregek tarkítják a csapatot - dolgozik, a meccsekre pedig igen kevés játékost nevez be, így pedig a THC igen érdekes eredményekre képes. A Győrtől például hazai pályán 16 góllal kapott ki, a idegenben viszont csak hárommal.

Összességében azon a véleményen vagyunk, hogy kijön a felek közti tudásbeli különbség, és a Ferencváros, ha nem is könnyedén, de legalább három góllal legyőzi a német csapatot.

 

  • Tipp: FTC -2,5 @ 1.80    
megosztom