Australian Open

Nincs ennél tutibb tipp a Djokovics-Nadal álomdöntőre?!

 • Cesc18
megosztom

Vasárnap bajnokot avatnak Melbourne-ben, a kérdés pedig, hogy Novak Djokovics hetedszer vagy Rafael Nadal másodszor lesz az ausztrál nyílt teniszbajnokság királya?

A két gigász második alkalommal találkozik az Australian Open döntőjében, és amikor legutóbb 2012-ben megmérkőztek, akkor minden idők leghosszabb Grand Slam-fináléját láthattuk. Miután az idei kiírásban mindketten bombaformában masíroztak át a mezőnyön, így nem lehet kizárni, hogy megismétlődik a hét évvel ezelőtti epikus meccsük. 

Emlékezetes kép Novak Djokovicsról a 2012-es Rafa Nadal elleni döntő után. - ATP

A 2012-es fináléban ugyanígy, mint most, Djokovics világelsőként, Nadal pedig világranglista-másodikként lépett pályára. Akkor a mentális előny abszolút a szerbnél volt, ugyanis az előtte lévő szezonban, 2011-ben sorozatban hatszor győzte le a mallorcai riválisát, köztük a wimbledoni és a US Open-döntőben. Nadal nem is tudta ezt a gátat áttörni és az 5 óra 53 perces meccs végén ismét "Nole" örülhetett, akinek ezzel folytatódott a dominanciája a spanyol felett. Most ilyen mentális előnyről egyik oldalon sem beszélhetünk, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy 

a 2013-as US Open-döntőjük óta Nadal gyors pályán nem tudta legyőzni Djokovicsot. Ez egészen pontosan nyolc mérkőzést takar, köztük a tavalyi wimbledoni elődöntővel. 

Ha az elmúlt öt szezonjukat nézzük, akkor 10-3-ra vezet a belgrádi az egymás elleni összevetésben. Egyértelműen uralja tehát a párharcukat, és talán ennek is köszönhető, hogy hiába jutott el Nadal brutális mészárlással a döntőig, a fogadóirodáknál mégis Djokovicsot hozták ki a döntő favoritjának. 

Fogadás a győztesre    
Novak Djokovics Rafael Nadal
1.72 2.10

Negatívumot egyik félnél sem tudunk felhozni, hihetetlen magabiztossággal és meggyőző játékkal pipálták ki az ellenfeleiket. Amit nem tudhatunk, hogy pontosan mennyi van a két játékosban, hiszen úgy igazán egyiküket sem tesztelték. Ez persze nagyban köszönhető annak, hogy általában gyorsan elvették az ellenfeleik kedvét a játéktól. 

Látványra Nadal volt az ütősebb és a meggyőzőbb, de ez semmit nem jelent. Az elődöntőben már Djokovics is erődemonstrációt tartott, és a szerb egyébként is akkor szokta a legjobb teniszét elővenni, amikor a legjobban kell. Nadal ellen pedig a legritkábban fordul elő vele, hogy rosszul játszana. Inkább a spanyolnál kérdés, hogy az egyre agresszívebb teniszével mennyire tud majd hatékony lenni. 
 

Mire fogadjunk?
 

Ha Djokovics-Nadal Grand Slam-döntőről beszélünk, akkor van egy tipp, ami még soha nem bukott. Ez pedig a 3.5 szett felett.

Hét major torna fináléjában találkoztak és eddig mindig 4 vagy 5 szettben dőlt el a győztes kiléte.

Ha az összes Grand Slam-meccsüket nézzük, akkor 10-3 az arány és ebből gyors pályán (Australian Open, Wimbledon, US Open) 7-0. 

Magyarán egyedül a Roland Garroson fordult elő, hogy bármelyikük is 3-0-ra tudta verni a másikat, viszont ott is csak akkor, ha nem a döntőben futottak össze. 

Amellett tehát, hogy a két játékos mutatott formája alapján egy borzasztó kiélezett meccsnek ígérkezik, a statisztika is erősen a 3.5 szett felett tipp mellett szól. 

Novak Djokovics-Rafael Nadal
hatharom.com
Szettek száma - 3.5 felett
1.40 @    
Fogadási határidő: vasárnap, 09:30
bet365
 • Pro
  MoneyMaker
  2019. január 25., Péntek 12:52

  Grand Slam | Novak Djokovic-Rafael Nadal

  2019. január 27., Vasárnap 09:30
  • Ország:Ausztrália
  • Fogadás típusa:Alatt/fölött
  • Tipp:Over 3.5 Set
  • Időszak:Teljes játékidős fogadás
  • Odds:1.40
  • Eddig éri meg:1.3
  • Tét:7
  • INDOKLÁS:

   Nem szoktam a 10/10-zes téttel dobálózni, főleg nem ilyen alacsony oddsra, de itt most minden az over mellett szól. Amellett, hogy mindkét játékos bombaformában van és nehéz elképzelni bármelyik oldalra is a 3-0-t, a múltjuk is maximálisan a tipp mellett szól. A korábbi 7 GS-döntőjük közül ugyanis egyik alkalommal sem fordult még elő, hogy ne 4 vagy 5 szett döntött volna. Ami a gyors pályás GS-meccseiket illeti szintén mindig nyerő volt az o3.5 szett (8-0). Magyarán eddig csak a Roland Garroson fordult elő, hogy 3-0-ra végződött a meccsük.

  • Eredmény:

   3-0

megosztom