NFL

Ez az egyik legjobb fogadás a Pats-Rams Super Bowlra?

megosztom

A fogadóirodák pontzuhatagot várnak az 53. Super Bowlon, mi azonban nem vennénk mérget, hogy az elejétől beindul az adok-kapok.

Még bő egy hetet kell kibírni az 53. Super Bowl kezdőrúgásáig, ám hogy egyszerűbb legyen átvészelni ezt az időszakot, már most elkezdjük megosztani a tippötleteinket. 

Bradyék mesterien fárasztják az ellenfél védelmét. - Fotó: NFL

Ahogyan arról korábban írtunk, rekord magasságban, 58 ponton nyitott a total line. Azóta sem sokat csökkent, a cikk írásának pillanatában 57 ponton áll. A fogadóirodák tehát egyértelműen pontzuhatagot várnak, amivel nehéz is lenne vitatkozni, ugyanakkor arra már nem vennénk mérget, hogy rögtön az első félidőben beindul a brutális adok-kapok. 

A Patriots esetében jól megfigyelhető, hogy a mérkőzések elején mennyire tökéletesen menedzselik az órát és fárasztják az ellenfél védelmét. 

A Los Angeles Chargers elleni főcsoport-elődöntőben egy 7 perc 11 másodperces, 14 play-ből álló 83 yardos előrehaladással nyitottak. Maratoni drive volt, és ugyanezt megismételték a Kansas City Chifes elleni főcsoport-döntőben. Akkor 8 perc 5 másodpercet voltak fent a pályán és 15 play-ből tették meg a 80 yardot. 

Ha nem muszáj, Tom Brady nem szaggatja szét magát a hosszú passzokkal, egyrészről taktika is, másrészről minőségi mélységi célpont hiányában nincs is nagyon értelme. A rövid passzok James White és Julian Edelman felé iszonyatosan hatékonyan működnek, mint ahogyan a Sony Michel-féle futások is. 

Ami a másik oldalt illeti, Jared Goff játéka sem a bombasztikus passzokra épül. Első Super Bowlján pedig aligha a mérkőzés első felében próbálkoznak majd a gyors touchdown szerzéssel. Todd Gurley-vel és C.J. Andersonnal meg kell alapozniuk a futást, ha azt szeretnék, hogy a passzjáték hatékonyan működjön. 

És hát ne feledkezzünk meg arról, hogy mindkét oldalon azért védelmek is lesznek a pályán. Ugyan mindkét védelemben bőven akadnak sebezhető pontok, de nem lesz ezt annyira egyszerű kihasználnia a támadóegységeknek. Legalábbis nem az első félidőben, a szünet már bőven hozhat változást. 

Úgy véljük tehát, hogy az első félidőben 28 pont alatt maradnak a felek, vagyis maximum három TD és két FG születik. 

Az elmúlt tíz Super Bowlon mindössze kétszer fordult elő, hogy már az első félidőben 28-nál több pont került fel a táblára. 
Super Bowl LIII
hatharom.com
1. félidő - 28 pont alatt
1.83 @    
Fogadási határidő: február 4., 00:25
bet365

 

megosztom