Női kézi BL

A Győr akár ki is végezheti a románok kirakatcsapatát

megosztom

Kezdődik a középdöntő a női kézilabda Bajnokok Ligájában, szombat este a Győr a CSM Bukarest gárdáját fogadja.

Grooték toronymagas favoritok a Bukarest ellen. - Fotó: Facebook

Nem akármilyen rangadóval kezdődik a női kézilabda Bajnokok Ligájának középdöntős szakasza, hiszen szombat este a címvédő Győr fogadja a trónkövetelő CSM Bukarest együttesét. A bukmékereknél azonban toronymagas favoritnak számít a magyar együttes, mutatjuk is, hogy miért.

1x2    
Győr Döntetlen CSM Bukarest
1.13 9.50 14.00

A zöld-fehér együttes ugyanis hibátlan (!) a 2018-2019-es szezonban, mivel 15-ből 15 mérkőzést nyert meg az NB I-ben, és a Bajnokok Ligájában sem hibázott a hat csoportmeccsén. Már csak két játékosára - Nora Mörk, Eduarda Amorim - nem számíthat Danyi Gábor mester, viszont az Európa-bajnokságot követően sikerült leigazolnia Crina Pinteát.

A román beállós igen hamar beilleszkedett a csapatba, fantasztikus teljesítmény nyújt eddig, a nagy rivális Ferencváros ellen például nyolc (!) gólt dobott. A gárda tehát pazar formában van, minden klappol, és a két világsztár hiányát is elbírja - Mörk egyébként egyetlen percet sem játszott az idei szezonban.

bet365

Ami a vendégeket illeti, a Bukarest roppant balszerencsés volt, hiszen az Eb-n megsérült két legjobb játékosa, Cristina Neagu - 49 góllal vezeti a BL góllövőlistáját - és Amanda Kurtovic. Hiába hemzsegnek rajtuk kívül a sztárok a csapatban, nélkülük nem ugyanaz azt a szintet képviseli a CSM.

Ugyan volt már edzőcsere a vendégeknél - október közepén Magnus Johansson helyét Dragan Djukics vette át -, továbbra is a csapatjáték helyett az egyénieskedés viszi a prímet náluk. Mindemellett a játékosok frusztráltak, mivel bizonytalan a jövőjük a csapatnál, akinek nyáron lejár a szerződése, annak még nincs meghosszabbítva kontraktusa. Ráadásul a héten hivatalossá vált, hogy Jovanka Radicsevics és Majda Mehmedovics nyáron elhagyja Bukarestet és a Buducsnoszt Podgoricához szerződik - ezzel szemben a Győr még erősebb lehet nyártól, hiszen sajtóhírek szerint a franciák kiválósága, Béatrice Edwige aláír az ETO-hoz.

Látható, hogy adott egy jó formában lévő, önbizalomtól duzzadó, erős, hazai pályán játszó csapat, illetve egy frusztrált, félig-meddig szétesőben lévő, két legjobbját nélkülöző, idegenben játszó gárda. Már ez alapján is egyértelmű, hogy ki a favorit, de ha ez sem lenne elég, elég csak az EHF héten kijött erősorrend táblázatára pillantani, ahol a nemzetközi szakírók szerint a Győr számít a legerősebb csapatnak, míg a CSM csak az ötödiknek perpillanat.

Összességében osztjuk a szakírók és a bukmékerek véleményét, az előjelek alapján az ETO magabiztos, akár kiütéses győzelmet is arathat a bukaresti alakulat ellen, főleg úgy, hogy egy magyar-román presztízsmeccsről beszélünk.

  • Tipp: Győr -5,5 @ 1.85    
megosztom