Férfi kézi-vb 2019

A németekre és a franciákra fogadunk - napi tippek a vb-re

megosztom

A férfi kézilabda-vb alatt két fanatikus szerkesztőnk, - Tomihmv és mr. blonde - arra vállalkoznak, hogy megközelítőleg minden napra összeállítanak egy szelvényt.

Dánia - Franciaország
Tipp: Franciaország +2,5
Odds: 1.32@ Unibet

Jelenleg nem nagyon létezik nagyobb párharc a férfi kézilabdában, mint egy dán-francia. Igazából az egyetlen dolog, amit sajnálni lehet, hogy nem a fináléban kerül sor erre a találkozóra, mert talán túlzás nélkül állítható, hogy a világ két legjobb gárdáját tisztelhetjük a résztvevőkben.

Bár Dánia a tornán egyedüli csapatként 100 százalékos, véleményünk szerint ez egy abszolút 50-50-es párharc. A közönség egyértelműen a dánoknak adhat több erőt - mérkőzés Hamburgban lesz, ami viszonylag közel fekszik a dán határhoz - , de ha van válogatott, amely tudja kezelni az effajta nyomást, akkor az a francia.

Sokan úgy voltak vele, hogy a kétezres évek közepétől íródó aranykor a franciák számára előbb-utóbb véget ér, csakhogy az elképesztően jó utánpótlásnak köszönhetően csont nélkül mennek át a generációváltások, a fiatalok folyamatos beépítése pedig rendkívül kifizetődő.

A védekezésben sok a rutinos róka, de a támadásban teli van friss erővel ez a válogatott és abszolút megáll a kifejezés, miszerint két azonos erősségű támadósora van Karabaticéknak.

A dánok kispadját valamivel rövidebbnek érezzük, így ha az olyan kulcsemberek, mint Mikkel Hansen, Lauge Smidt vagy Niklas Landin gyengébb napot fog ki, a franciák révbe érhetnek.

Mint említettük, ez nálunk 50-50-es csata, ezért a magasabb szorzóval bíró franciákban látunk több értéket, így a legmagasabb hendikepet felhasználva próbálunk meg nyerészkedni.

unibet

Németország - Norvégia
Tipp: Németország vagy döntetlen (1X)
Odds: 1.53 @ Unibet

A mérkőzést Hamburgban, tehát Németországban rendezik, amit azért fontos kiemelni, mert a németeknek az egész torna alatt - főleg az ilyen horderejű meccseken - igencsak lejtett a pálya. Persze ez nem meglepő, hiszen IHF rendezvényről van szó. 

Ugyanakkor Németország tulajdonképp hiba nélkül játszott a világbajnokságon, nyolcból hat meccset megnyert, kettőn döntetlent - oroszok és franciák ellen - ért el, de azon eredményeknek végül nem lett jelentősége. Norvégia nyolcból hetet húzott be, egyet veszített el, azt pedig épp a társházigazda, Dánia ellen.

Az utóbbi években ugyan a norvégok jöttek ki jobban a felek egymás elleni meccseiből, azonban ezúttal, ha egy hajszállal is, de erősebbnek tűnik a németek kerete. Viszont a döntő tényező, ami miatt a hazaiakra fogadunk két esélyben, az egyértelműen a hazai pálya előnye. Látható volt eddig is, hogy fújnak a németeknek a bírók, miért ne tennék ezt az elődöntőben? Ráadásul sikerült úgy "összehozni" a döntőbe jutásért vívott párharcokat, hogy a fináléban akár a két rendező ország is találkozhat. Mindezeknek köszönhetően tehát arra fogadunk, hogy Németország nem kap ki a rendes játékidőben Norvégiától.

hatharom.com
Dánia - Franciaország Franciaország +2,5
Németország - Norvégia Németország vagy döntetlen (1X)
2.02 @    

Fogadási határidő: péntek, 17:30

megosztom